Startlaphoz Csatlakozz!

Tovább szorgalmazzák az ügyészségi vizsgálatot

Kevés eséllyel indul Gaskó

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 08. szerda, 16:11

Nem tervezik, hogy elhagynák a Liga Szakszervezeteket, viszont a továb­biak­ban nem kívánnak a konföderáció házipénztára lenni – közölte Halasi Zoltán, a VDSZSZ Szolidaritás Gaskó Istvánnal szemben induló elnökjelöltje. Bárány Balázs alelnök eközben felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a szakszervezet korábbi gazdálkodásának ellenőrzését – részben – elutasító ügyészségi döntéssel kapcsolatban - írja a Magyar Hírlap.

  Míg Halasi Zoltán elnökjelölt kétezer-nyolcszáz tagi ajánlást kapott a holnapi, megismételt tisztújításra, a szakszervezetet huszonöt éve vezető Gaskó István mindössze kilencet – tájékoztatta lapunkat a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás elnöki jogköreit ideiglenesen betöltő Bárány Balázs Péter.
Amint azt megírtuk, a májusi küldöttgyűlésen Gaskó csupán 37 százaléknyi szavazatot kapott, ellenjelölt nem volt, ezért a választást meg kell ismételni. Időközben Bárány a szakszervezet gazdálkodásának átvizsgálása során „érthetetlen” dokumentumokat talált más szervezetekkel – így például a Ligával – folytatott, a VDSZSZ-nek szerinte jelentős anyagi károkat okozó pénzügyi manőverekről, s mivel kérdéseire a volt elnöktől nem kapott válaszokat, az ügyészséghez fordult. Emellett rágalmazásért feljelentette Gaskót, aki az ellene szervezkedőket „rasszista, antiszemita” személyekként jellemezte.

  A Fővárosi Főügyészség közigazgatási jogi osztálya az érdekvédelmi alelnök által beadott kérelmet elutasította, azzal az indoklással, hogy a szakszervezetek működésének vizsgálatára nem terjed ki az ügyészi ellenőrzés hatálya. Tudatta viszont, hogy a Munka Világa Alapítvány, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Liga Akadémia Alapítványra vonatkozóan a kérelmet elbírálásra, a büntetőjogi vonatkozásaiban történő állásfoglalásra más, az ügyben hatáskörrel rendelkező főügyészségi osztályok részéré továbbította. Gaskó István nyilatkozataiban azt hangoztatta, nincs alapja a szakszervezet korábbi gazdálkodásával kapcsolatos bírálatoknak, amelyek célja pusztán „karaktergyilkosság”. Arról is beszélt, hogy a gazdálkodással kapcsolatos beszámolókat mindig jóváhagyták az erre hivatott testületek, így a számvizsgáló bizottság, a küldöttgyűlés és az elnökség is.

  Bárány Balázs tegnap közölte: vitatja a Fővárosi Főügyészség álláspontját, ezért felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a legfőbb ügyészhez, mivel az anyagi veszteségeket mielőbb meg szeretné szüntetni, és elmaradhatatlannak tartja a felelősségre vonást is.

  „Nem változtatnánk szövetségi politikánkon, nem tervezzük, hogy elhagyjuk a Ligát, viszont nem kívánunk a továbbiakban a konföderáció házipénztára, hitelintézete lenni” – mondta Halasi Zoltán a Magyar Hírlapnak. A VDSZSZ Szolidaritás elnökjelöltje kijelentette, új utakra vezetné a szakszervezetet a tagokkal való kapcsolat terén is, mert a korábbi vezetést jellemző „despotizmus, gőg, arrogancia nem tartható”. Bővítenék az üdülési lehetőségeket, többet fordítanának a rendkívüli élethelyzetbe került tagok támogatására, erősítenék a területi szerveket, felkarolnák a helyi rendezvényeket. Fontosnak tartja új tagok beszervezését, a szakszervezet harciassága pedig nem csökken, sőt, sztrájkkészségüket ezután „nem korlátozhatják külső érdekek”.
 
Forrás: Magyar Hírlap
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kevés eséllyel indul Gaskó.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector