Startlaphoz Csatlakozz!

A munkavállalók is egyre aktívabbak

Nő a mozgás a munkarőpiacon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 09. csütörtök, 14:32

Körülbelül 16 százalékkal emelkedett idén a második negyedévben az online álláshírdetések száma az elmúlt év hasonló időszakával összevetve – jelezte az Profession.hu állásközvetítő. Ezzel párhuzamosan a munkavállalók is egyre aktívabbak és nagyobb számban gondolkodnak a munkahely váltáson.

  Munkaerőpiaci fellendülést mutatnak az oldal adatai. A társaságnál a tavalyi második negyedévhez képest 16 százalékkal emelkedett a havi hirdetésszám, így júniusban minden idők legtöbb új online hirdetését adták fel a cégek. A Balaton környékén a legkiemelkedőbb a keresletben megfigyelhető ugrás: a kereskedelmi szektor 30 százalékkal több pozíciót hirdetett meg, mint tavaly ilyenkor.
 
  Az elmúlt hetekben egyre többet hallani arról, hogy a vendéglátó helyek nem találnak munkaerőt Nyugat-Magyarországon. Ezt a kereslet és kínálat aránya is megerősíti: szakács pozícióra például kétszer annyi hirdetést adtak fel, mint az előző negyedévben - miközben az adott hirdetésre beadott jelentkezések száma a felére csökkent. A teljes kereskedelmi kategória ebben a régióban ugrott a legnagyobbat: 30 százalékkal több az új munkalehetőség. 
 
  Nem csak az álláshirdetések száma, hanem a regisztráltak száma is stabilan növekszik: havonta átlagosan 11 százalékkal több álláskereső regisztrál a rendszerbe. A legtöbb jelentkezés továbbra is asszisztensi, adminisztrátori munkakörökre érkezik, őket azonban szorosan követik, az eladók, irodavezetők és raktárosok. A második negyedévben az IT- és értékesítési munkatárs is gyakran keresett pozíciónak bizonyult.

  A termelés folyamatos erősödése a kereskedelmi szektort is egyre jobban beindítja: az ebben a kategóriában hirdető cégek havi átlaga tavalyhoz képest 12 százalékkal, az előző negyedévhez képest 9 százalékkal emelkedett. Legtöbben 1-3 év tapasztalattal rendelkező munkavállalókat keresnek, a jelentkezések száma is ebben a kategóriában a nagyon magas.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nő a mozgás a munkarőpiacon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector