Startlaphoz Csatlakozz!

Kelly Services:

Nem a magas fizetés a legfontosabb

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 10. péntek, 15:31

Sok munkavállaló hajlandó lenne feladni a magasabb fizetést és az előléptetést, ha ennek fejében esélyt kap rá, hogy új ismereteket szerezzen, javítsa a munkája és a magánélete közötti egyensúlyt vagy akár szociális-társadalmi szempontból tartalmas, a személyes elégedettségét növelő munkát végezzen - derül ki a Kelly Services legújabb felméréséből.

 A globális, 31 országra kiterjedő kutatás szerint az európai munkavállalók több mint fele (57 százalék) állítja: új ismeretek, készségek elsajátításának lehetőségéért cserébe megfontolná, hogy lemondjon a magasabb fizetésről vagy a munkahelyi előrejutásról. Magyarországon dolgozók 51 százalék osztja ezt a véleményt.
 
  Európai összesítésben a dolgozók 48 százaléka venné fontolóra, hogy meghozza a fizetés és előléptetés terén ezt az áldozatot a munka és a magánélet jobb egyensúlyáért, 31 százalék tenne így egy rugalmasabb munkarendért, 27 százalék pedig a társadalmilag tudatosabb munkavégzés lehetőségéért. A magyarországi munkavállalók hasonlóan vélekednek a kérdésről.
 
  A cégeknek el kell gondolkodniuk azon, milyen kompromisszumokkal válhatnak vonzó munkáltatóvá dolgozóik körében. A kompenzációs és juttatási programok versenyképessége fontos, ám a munkaerő megtartásához esélyt kell biztosítani a munka és a magánélet közötti egyensúly javítására, rugalmas munkafeltételeket kínálni és egyértelműen felvázolni a továbbképzési és fejlődési lehetőségeket - véli Pataki Géza, a Kelly Services Hungary cégvezetője.
 
Milyen az ideális munkahely?
 
 A földrajzi jelenlétet illetően az európai válaszadók 44 százaléka szívesebben dolgozna valamilyen globális vállalatnál - a magyar adat 45 százalék.
 
  A megkérdezettek 53 százaléka preferálja a nagy- és középvállalatokat, és csupán 11 százalékuk a kisvállalkozásokat. Hazánkban a középvállalatok a legvonzóbbak (37 százalék), majd a nagyvállalatok (21 százalék); kisvállalkozásokban a megkérdezettek 12 százaléka dolgozna szívesen.
 
  A munkavállalók határozottan előnyben részesítik a már "bizonyított", vagyis jelentős múlttal és eredményekkel rendelkező vállalatokat, és nem szívesen csatlakoznának kezdő, startup cégekhez vagy mikrovállalkozásokhoz.
 
  A magyar válaszadók 68 százaléka nyitott a költözésre egy jobb pozíció reményében; közülük 32 százaléka valamelyik európai országba költözne, 25 százalék pedig még a kontinenst is elhagyná.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem a magas fizetés a legfontosabb.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector