Startlaphoz Csatlakozz!

Pályázatok

Munkahelyek uniós pénzből

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 12. vasárnap, 09:01

Van igény az elmaradt régiókban a beruházásokra, már több mint kétezer pályázati kérelem érkezett – írja a Magyar Hírlap.
 
  Hatalmas az érdeklődés a szabad vállalkozási zónákban lévő beruházásokhoz igényelhető európai uniós pályázati pénzekre. Azok a vállalkozók, akik az elmaradott régiókban végeznek beruházásokat nagyobb összegű támogatást kapnak. A nagy érdeklődésre való tekintettel a keretösszeget megemelik.
 
  Több mint tízmilliárd forint értékű pályázati igény érkezett be az előzetes adatok szerint a szabad vállalkozási zónákban, lényegében a hátrányosabb helyzetű régiókban megvalósítható beruházások pályázati kiírásaira – közölte tegnap Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár a fafeldolgozással foglalkozó Ruzsa Kft. uniós beruházásainak átadásán, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban megjelent, a mikro-, kis- és középvállalkozások számára elérhető kapacitásbővítési beruházásokra összesen húszmilliárd forintos pályázati összeg nyílt meg. Ezt a keretösszeget a nagy igények miatt további húszmilliárd forinttal megemelik annak érdekében, hogy ezekben a szabad vállalkozási zónákban, ahol a kormány a legfontosabbnak tartja a gazdaságfejlesztést és munkahelyteremtést, ott az ipar fejlesztéséhez elegendő pénz álljon rendelkezésre. Glattfelder Béla közölte: a kormány iparpolitikájának célja, hogy hazai erőforrásokat a lehető legnagyobb hozzáadott értékkel lehessen hasznosítani.

  Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára emlékeztetett, a kormány 2013-ban döntött a szabad vállalkozási zónák létrehozásáról. A döntés értelmében ezekre a zónákra külön pályázatokat írnak ki, amelyek az adott zóna specialitásait figyelembe véve nagyobb lehetőséget biztosítanak az ott működő vagy oda betelepülni szándékozó vállalkozások számára. A csütörtökön megnyílt pályázati pénzeket nem csak a feldolgozóiparban, de a szolgáltatásokban, megvalósuló fejlesztésekre is fel lehet használni. Ezekre a célokra 2011 és 2014 között több mint egymilliárd forint érkezett a régióba, ahol ötszáz új munkahely jött létre. Országszerte csaknem negyvenmilliárd forintból több mint huszonnégyezer új munkahely létesült, és több mint harmincezer már meglévő megtartásához is hozzájárultak ezek a munkahelyteremtő pályázatok.

  Az 1994-ben alapított, faiparral foglalkozó Ruzsa Kft. 2014-ben másfél milliárd forintos nettó árbevételt és több mint ötvenmillió forintos mérleg szerinti eredményt ért el.
 
Forrás: Magyar Hírlap
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkahelyek uniós pénzből.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector