Startlaphoz Csatlakozz!

A fiatal munkavállalók érdekei nem jelennek meg a kollektív szerződésekben

Konföderációs Ifjúsági Konferencia

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 13. hétfő, 07:58

A fiatal munkavállalók érdekei, elvárásai nem jelennek meg a kollektív szerződésekben – a többi között erre hívták fel a figyelmet az öt szakszervezeti konföderáció (ÉSZT, Liga, MASZSZ, Munkástanácsok, SZEF) ifjúsági tagozatai a 2015. július 11-12. között tartott közös konferenciájukon, Budapesten. A résztvevők azt várják az ágazati szakszervezetek vezetőitől, hogy a korosztályi szempontokat kiemelten jelenítsék meg az alkufolyamatok során.

   Állást foglaltak arról is, hogy fel kell gyorsítani a fiatal munkanélküliek támogatását szolgáló ún. Ifjúsági Garancia Programot. Arra szólítják fel a kormányt, hogy az Európai Tanácsi ajánlásban foglaltaknak ne csak 2018-tól, hanem már ez évtől feleljen meg a magyarországi koncepció.

  A konferencián arról is döntöttek, hogy mentorprogramot dolgoznak ki a szakszervezeti tagság és tisztségviselők képzése és fiatalítása érdekében. A konföderációk vezetői figyelmébe ajánlott tervezet lényege, hogy a fiatal szakszervezeti tagok egy idősebb, tapasztaltabb mentor segítségével felkészülhetnek a szakszervezeti munkára. Ennek a mentorprogramnak két lába lenne, egy oktatási és egy gyakorlati, tapasztalati rész, amelyet aztán központi monitoring rendszerrel kellene nyomon követni.


Forrás: SZEF/SZEFIT

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Konföderációs Ifjúsági Konferencia.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector