Startlaphoz Csatlakozz!

Humánerőforrás-térkép

A kereslethez igazítják a felnőttképzést

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 13. hétfő, 13:09

Folyamatosan frissülő humánerőforrás-térképet készít a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI), elősegítve, hogy a hátrányos helyzetben élők a valós és állandóan változó munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakmát tanulhassanak.

  Az intézet az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, a projektet a Társadalmi Megújulás Operatív Program (Támop) keretében, európai uniós forrásból, 240 millió forintból valósítják meg.
 
  Az intézet tájékoztatása szerint a program részeként duális szakképzési és felnőttképzési klaszter jön létre, elősegítve a leghátrányosabb helyzetű megyékben élő munkanélküliek foglalkoztatását és társadalmi felzárkózását.
 
 A nonprofit szervezetek, piaci és szakmai szereplők, önkormányzatok, képzési intézmények és potenciális munkavállalók bevonásával létrejött együttműködés keretében a TKKI felméri a munkaerőpiac valós igényeit, és regionális szinten ehhez igazítja felnőttképzési programjait. A projekt közvetlen célja egy olyan rendszer létrehozása, amely alkalmas a munkaerőpiacon megjelenő keresleti és kínálati oldal összehangolására, kiegyenlítésére, vagyis arra, hogy a képzőközpontok olyan szakmákra fókuszálhassanak, amelyekre valós kereslet van a piacon - közölték.
 
 Ennek alapját képezi az a humánerőforrás-térkép, amely által várhatóan 2015 őszétől áttekinthetőbbé és kiszámíthatóbbá válnak a munkaerő-piaci mozgások.
 
 Az egy éven át tartó szakmai munkában három nonprofit szervezet, az Országos Fejlesztési Tanácsadó Nonprofit Kft., a LOANS Nonprofit Szolgáltató Kft. és a Window Plus Nonprofit Szolgáltató Kft. segíti a Türr István Képző és Kutató Intézet szakembereit.
 
 A program első körben Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Békés megyét érinti, ahol 50 település és 160 hátrányos helyzetű potenciális munkavállaló bevonásával folyamatosan indulnak az új képzések. A gyakorlatorientált program sikere esetén válhat a most létrejövő új rendszer országos kiterjesztésűvé - közölték.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A kereslethez igazítják a felnőttképzést.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector