Startlaphoz Csatlakozz!

Káosz a szociális segélyezés márciusi átalakítása miatt

Miből segélyezzenek a falvak?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 17. péntek, 10:53

Máris káosz alakult ki a szociális segélyezés márciusi átalakítása miatt. Rengeteg település pályázott központi támogatásra, hogy legalább részben visszakapja a költségvetéstől a legszegényebbek lakhatási és adósságrendezési segélyeire kifizetett pénzeit, de mindössze 166 városnak és községnek ítélt meg a Belügyminisztérium (BM) összesen valamivel több, mint félmilliárd forintos rendkívüli szociális támogatást – írja a Népszava.

  Az egyik nyertes, Dombóvár polgármestere a HírTV-nek azt mondta, nem is tudják elkölteni az összeget, mások viszont elegendő központi segítség nélkül nagy bajban lesznek, ha fenn akarják tartani a segélyezést. A héten egy civil szervezet mutatott rá, hogy a központi normatív lakhatási és adósságrendezési támogatások megszűnése után a legszegényebb nagycsaládosoknak országszerte kisebb segítséget tudnak adni az önkormányzatok, mint eddig.
 
  Márciustól minden település eldöntheti, hogy ad-e egyáltalán ilyen címen segélyeket, az pedig adóbevételeitől függ, hogy kérhet-e ehhez költségvetési kompenzációt. Az első ilyen pályázaton Szeged járt a legjobban, de így is csak 110 milliót kapott az igényelt 180 helyett – tájékoztatta a Népszavát Novkov Veszelinka, a csongrádi megyeszékhely Humán Közszolgáltatási Irodájának vezetője. A bonyolult kérelemben a szeptember 30-ig tervezett támogatásokról kellett nyilatkozni, az év hátralévő részére augusztus 15-én lehet majd pályázni.
 
  Szeged minden korábbi támogatást megtartott, de Miskolcon például nem adnak segítséget adósságrendezésre. Összesen 14 milliót kértek a belügyi tárcától, de nem szerepelnek a húsz nyertes borsodi település között. Rengeteg község és város nem kapott egy fillért sem a helyi szociális segélyek fedezésére. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke a napokban úgy értékelte, az elhibázott szabályozás következtében Magyarország 3200 településéből 2800 bajban van. Tegnap pedig a szocialista Kórozs Lajos is azt kezdeményezte, hogy az állam ismét normatív alapon garantálja a lakhatást segítő és a rezsitartozások felhalmozódását megakadályozó segélyek kifizetését.

Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Miből segélyezzenek a falvak? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector