Startlaphoz Csatlakozz!

Nem indokolt és nem életszerű

Megússzák az online kasszát a taxisok és a fodrászok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 17. péntek, 16:20

Volt ilyen javaslat, de a miniszterelnök leverte – válaszolta arra a kérdésre Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy kiterjesztik-e a szolgáltatókra, például a fodrászokra, a kozmetikusokra és a taxisokra az online pénztárgépek rendszerét – olvasható a Világgazdaságban.

  Az új rendszer bevezetése a kereskedelemben több tízmilliárdos bevételi többletet eredményezett a költségvetésnek, fehérítette az ágazatot. Orbán Viktor kormányfőnek viszont az az álláspontja – hangsúlyozta Lázár –, hogy a kiterjesztés nem indokolt és nem életszerű. A kormány egyedül azt vizsgálja majd meg, hogy az online ellenőrzési rendszerbe bekapcsolhatóak-e a kaszinók. A miniszter szerint a kaszinókban azért nem kell pénztárgép, mert ott nincs bizonylatadási kötelezettség, és ráadásul a tevékenységük áfamentes is.
 
  A sajtótájékoztatón a miniszter bejelentette, hogy a kormány öt év alatt időarányosan teljesítette a vállalt munkahelyteremtést is. Szerinte ugyanis most félmillióval több a munkavállaló, mint öt éve, miközben a munkanélküliségi ráta 7,1 százalékra süllyedt. A KSH adatai szerint a foglalkoztatottak száma 2010 március–májusban 3,709 millió volt, míg az idén ugyanakkor 4,165 millió. Más kérdés, hogy a foglalkoztatottak ezen adataiban megjelennek a külföldön dolgozó, leginkább az oda ingázó, itthon (is) élő magyarok, mintegy 110 ezren. Ezenkívül a statisztikában a közfoglalkoztatottak is az alkalmazásban állók adatait gyarapítják: májusban több mint 150 ezren voltak. A KSH szerint egyébként az öt főnél többet foglalkoztató cégeknél májusban 2 millió 854 ezer állás volt betöltve, ami az öt évvel ezelőttinél éppen kétszázezerrel nagyobb. Ebből a számból is le kell vonni azonban a közfoglalkoztatottak 150 ezres tömegét.
 
  A kormány a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi, hogy szabálysértés helyett bűncselekménynek minősüljön az illegális bevándorlás – közölte Lázár. A kormány a jövő kedden tekinti át a határzár kérdését, ekkor születhet döntés a technikai megvalósítás módjáról is. Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön Mórahalmon a kerítés mintaszakaszánál tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a kivitelezés 10-12 helyszínen kezdődhet el, és november végéig fejeződhet be az építkezés. A munkában a honvédség kilencszáz tagja vesz részt. Pintér Sándor belügyminiszter pedig azt közölte, az idén 81 333 határsértő érkezett Magyarországra.
 
Forrás: Világgazdaság
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megússzák az online kasszát a taxisok és a fodrászok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector