Startlaphoz Csatlakozz!

Czomba Sándor:

Jelentős az érdeklődés a nehézgépjármű-vezetőképzés iránt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 19. vasárnap, 12:42

 Nagy az érdeklődés a kormány által támogatott nehézgépjármű-vezetőképzés iránt, amit az is mutat, hogy pénteken 10-15 óra között már 1022-en jelentkeztek arra az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

    Czomba Sándor elmondta: jelenleg 15 ezer olyan regisztrált álláskereső van, aki tehergépkocsi-vezetőként helyezkedne el, mindennek fényében nem lenne szükség az államilag támogatott képzésre, ám az e területen munkát keresők egy része nem alkalmas kamionsofőrnek.
 
   A szállítmányozás, az árufuvarozás területén a szűk keresztmetszet az - mondta az államtitkár -, hogy azok a vállalkozások, amelyeknek kamionsofőrre van szüksége, találnak-e megfelelően képzett embereket.
   
 A most meghirdetett, kormány által támogatott képzés során a munkáltató tanulmányi szerződést köt a munkavállalóval - ez mintegy havi 50 ezer forintos ösztöndíjat jelent - , és a munkavállaló vállalja, hogy ha végzett, legalább annyi időt tölt a munkáltatónál, amennyi a tanfolyam ideje volt.
 
   Az államtitkár hozzátette: az előző évek tapasztalata azt mutatja, hogy 300 kamionsofőr megtalálásához, „legalább 2 ezer embert kell megszólítani”. A mostani 6-7 ezer ember megtalálása ezért nagyon nehéz feladat, de szükséges ahhoz, hogy Magyarország logisztikai központ lehessen - tette hozzá.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jelentős az érdeklődés a nehézgépjármű-vezetőképzés iránt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector