Startlaphoz Csatlakozz!

A műtétek ára 100-400 ezer forint közötti

Így keresnek az orvosok a legmenőbb magánrendelőben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 22. szerda, 07:20

 Augusztustól várja a betegeket a tavaly szeptemberben beharangozott Duna-parti magánkórház, azaz a fejlesztés első fázisában megvalósult Duna Medical Center szakrendelő és egynapos sebészeti központ. A kétmilliárd eurós beruházás (a kórházzal együtt 40 millió euróba kerül majd a teljes projekt) falai közé a magyar egészségügy legkiemelkedőbb szakembereit szerződtették a külföldi fizetéseknél kevesebb, de a hazaiaknál magasabb bérekért - tudtuk meg a mai ünnepélyes megnyitón. A befektetők másfél éven belül nullszaldós működésre számítanak.

 Teljes körű egészségügyi szolgáltatást nyújtó magánkórház építését jelentette be tavaly szeptemberben Joseph Priel, a diagnosztikai központjáról, az Euromedicről ismertté vált izraeli üzletember és Igor Jankovszkij ukrán magánbefektető. A 40 millió eurós beruházáshoz a TriGranit cégcsoport által épített Millenniumi Városközpontban találták meg a legalkalmasabb helyszínt, az eredetileg a Közép-Európai Egyetem (CEU) számára elkezdett, majd félbehagyott campus épület, pontosabban épületváz megvásárlásával.
 
 A járóbeteg-ellátás  beindítását 2015 tavaszára, a 150 ágyas kórházi részleget 2016 közepére ígérték. A beharangozó után sokáig nem történt semmi a betonváz környékén, majd kiderült, a járóbeteg-szakrendelő és egynapos sebészeti központ nem az új épületben, hanem két házzal odébb, az egyik már működő irodaházban készül, ahol 4 szinten, mintegy 3000 négyzetméternyi területet vettek bérbe erre a célra. Hétéves bérleti szerződést kötöttek, ami ilyen távú szerződésnél, a hasonló színvonalú irodaházakban megszokott bérleti díjjal, négyzetméterenként legalább 14 euró számolva, évente 151 millió forinttal terhelheti a vállalkozás büdzséjét. A legmodernebb diagnosztikával felszerelt szakrendelő orvostechnikai berendezéseire másfél milliárd forintot költöttek, az első fázis összesen nagyjából kétmilliárdba került.
 
  Harminckét orvos és több mint 150 szakasszisztens dolgozik a rendelőben, az orvosokat közreműködői szerződéssel, a szakdolgozókat főállásban foglalkoztatják. A fizetések alacsonyabbak, mint külföldön, de magasabbak az itthoni szintnél - hangzott el a megnyitón.
 
 Egynapos sebészeti beavatkozásból havi 300-400 műtét a központ kapacitása (az Uzsoki kórház adja a szükséges kórházi hátteret), a szakrendelőben óránként 60 beteget képesek ellátni, de már 30 betegnél elégedettek lesznek - válaszolta kérdésünkre Schiszler István igazgató. A műtétek ára 100-400 ezer forint között szór, az üzleti terv szerint a nullszaldót másfél éven belül elérik. A valóban teljes körű szolgáltatást nyújtó kórház egyelőre tervezési szakaszban van, a nyitás 2016 végére, 2017 elejére várható.
 
  A tavalyi beharangozón már 2014 őszére különleges magán-egészségbiztosítás bevezetéséről beszélt a beruházó. A konstrukció azonban a jelek szerint továbbra sincs kész, az Uniqa Biztosítóval mindenesetre együttműködési szerződést kötöttek egy magán-egészségügyi biztosítási termék piacra viteléről.
 
  Több beavatkozás és csúcstechnológiás készülék csak itt lesz elérhető Magyarországon: ilyen például a szűrő- és klinikai mammográfiás vizsgálatok során talált, ultrahanggal nem látható, nem tapintható elváltozások kivizsgálásának legkorszerűbb módszere, vagy a GE Voluson E10 ultrahangkészüléke, ami a terhesség korai szakaszában megbízható képet ad a magzat állapotáról, fejlődési rendellenességeiről. A különleges kialakítású műtőben minimál invazív atroszkópiás, Arthrex Synergy HD3 tornyot szereltek fel, melynek segítségével nem csak diagnosztikára, hanem terápiás ellátásra, és speciális ízületi beavatkozások elvégzésére is van lehetőség.

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Így keresnek az orvosok a legmenőbb magánrendelőben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector