Startlaphoz Csatlakozz!

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság:

Nem lehet munka közben videózni a közmunkásokat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 22. szerda, 15:17

Az ózdi közmunkások megfigyelése miatt az Együtt fordult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz. A Hatóság kimondta: nem lehet folyamatosan kamerával megfigyelni a közmunkásokat – tudta meg a vs.hu.

    A hatóság elnöke, Péterfalvi Attila határozatában megtiltotta Ózd Önkormányzatának, hogy a munka intenzitásának és minőségének ellenőrzése és serkentése céljából készítsen kép, illetve hangfelvételt - derült ki az Együtt közleményéből. A munka eredményeiről csak úgy készíthet felvételt az önkormányzat, hogy azon nem látszanak közmunkások. A közmunkásoktól eddig begyűjtött, adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatokat meg kell semmisíteni, mert „a munkavállalók önkéntessége erősen megkérdőjelezhető, és az engedélyezett esetekben az adatkezelés jogalapját nem az érintett hozzájárulása adja.”
 
  Ha szabálytalanságot követ el a dolgozó, lehet kamerázni, de csak végső eszközként. Péterfalvi Attila szerint először szóban kell felszólítani a közmunkást a szabálytalanság abbahagyására. Ha ez nem ért célt, jegyzőkönyvet kell felvennie az esetről a munkafelügyelőnek. „Amennyiben a szabálytalanság a fenti módszerekkel nem orvosolható, és annak bizonyítása más módon nem dokumentálható, a munkafelügyelő jogosult felvételt készíteni az Iroda által rábízott kamerával.” Videó helyett fényképet kell készíteni elsősorban, videofelvételt csak akkor, ha a szabálytalanságot más módon nem lehet dokumentálni.
 
Forrás: vs.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem lehet munka közben videózni a közmunkásokat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector