Startlaphoz Csatlakozz!

A FERPA támogatja a „Harc a férfi 40-ért” akciót

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 22. szerda, 17:11
Bruno Costantini, az Európai Nyugdíjas Szakszervezet (FERPA) főtitkára megbeszélést tartott a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozata vezetőivel, a szeptemberi budapesti FERPA kongresszus előkészítéséről.
Itt tartózkodása során tájékozódott a férfiak negyven évi szolgálati idővel történő nyugdíjba vonulásáért indított népszavazási kezdeményezést támogató aláírásgyűjtésről. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy Európa minden országában komoly kihívás a társadalmak elöregedése, és van napirenden a nyugdíjkorhatár emelése. Számára úgy tűnik, hogy Magyarországon csak az számít, aki dolgozik.

Ugyanakkor számos országban keresik, és megtalálták a különböző foglalkoztatási csoportok számára azokat a megoldásokat, amelyek lehetővé teszik a munkaterhelésből, az egészségkárosodásból adódóan szükséges korai nyugdíjba vonulást. Egy mozdonyvezető, bányász, vagy például folyamatos pszichikai terhelésnek kitett munkavállaló esetében biztosítani kell ezt a jogot – segíteni kell őket, fontos a differenciálás. Egy pilóta sem vezethet kereskedelmi gépet bizonyos életkor után – s ez nem ok nélkül van így.

Costantini úr ugyancsak fontosnak tartja, hogy a nemek közötti egyenlőség e területen is érvényesüljön.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség fontosnak tartja, hogy a munkavállalókat, munkáltatókat érintő szabályok, az általános szabályoktól eltérő rendelkezések párbeszéd során kerüljenek kialakításra – az érintettek képviselőivel folytatott tárgyalások során, és nem a kormány egyoldalú döntésével. Sajnos a magyar kormány láthatóan nem áll szóba a szakszervezetekkel.

A FERPA főtitkára sok sikert kíván a népszavazási kezdeményezéshez, az aláírásgyűjtéshez – és ezt aláírásával is megerősítette.
 
2015. július. 22.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A FERPA támogatja a „Harc a férfi 40-ért” akciót.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector