Startlaphoz Csatlakozz!

Nemek közötti egyenlőség

MaSzSz: az Európai Nyugdíjas Szakszervezet támogatja a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 22. szerda, 18:14

Az Európai Nyugdíjas Szakszervezet (FERPA) is támogatja a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáért indított népszavazási kezdeményezést - közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) szerdán.

    A tájékoztatás szerint Bruno Costantini, a FERPA főtitkára fontosnak tartja, hogy a nemek közötti egyenlőség e területen is érvényesüljön. Hozzátette: lényeges, hogy a munkavállalókat, munkáltatókat érintő szabályozást, az általános szabályoktól eltérő rendelkezéseket nem a kormány egyoldalú döntésével, hanem az érintettek képviselőivel folytatott párbeszéd során alakítsák ki.

    A közlemény szerint biztosítani kell a jogot arra, hogy egyes foglalkoztatási csoportokban dolgozók a munkaterhelésből, egészségkárosodásból adódóan korábban nyugdíjba vonulhassanak. Fontos a differenciálás egy mozdonyvezetőnél, bányásznál, vagy folyamatos pszichikai terhelésnek kitett munkavállaló esetében - olvasható a közleményben.

    A főtitkár a tájékoztatás szerint elmondta, hogy Európa minden országában komoly kihívás a társadalmak elöregedése, és napirenden van a nyugdíjkorhatár emelése. Hozzátette: számára úgy tűnik, hogy Magyarországon csak az számít, aki dolgozik.

    A népszavazást Bodnár József, a Vasutasok Szakszervezetének miskolci tisztségviselője kezdeményezte magánemberként, és azt szeretné elérni, hogy a nőkhöz hasonlóan a férfiakat is illesse meg a lehetőség, hogy negyven év munkaviszony után nyugdíjba menjenek - kezdeményezését az érdekképviseletek is támogatják. Az aláírásgyűjtő akció november 2-ig tart, addig legalább kétszázezer hiteles aláírást kell összegyűjteni, hogy népszavazást lehessen kiírni a kérdésben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MaSzSz: az Európai Nyugdíjas Szakszervezet támogatja a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector