Startlaphoz Csatlakozz!

Hőségriadó

NGM: az ellenőrzött munkáltatók több mint negyedénél munkavédelmi szabálytalanságot találtak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 23. csütörtök, 06:41

Az ellenőrzött munkáltatók több mint 26 százalékánál talált munkavédelmi szabálytalanságot a munkavédelmi hatóság, amikor július elején a hőségriasztás miatt előírt munkavédelmi kötelezettségek betartását ellenőrizte - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának összegzéséből.

    A hatóság munkatársai július 6. és 8. között, a harmadfokú hőségriasztáshoz kapcsolódóan végeztek akcióellenőrzést több mint 300 munkáltatónál.

    Szabadtéri munkahelyek esetében az épület-, út-, közműépítést, mezőgazdasági tevékenységeket, csatorna karbantartást, az őrző-védő tevékenységeket ellenőrizték; a zárt terek közül pedig a pékségek, sütőipari munkahelyek, konyhaüzemek, vendéglátó egységek, a gépjárműjavítás és a raktározás munkakörülményeit vizsgálták - olvasható a jelentésben.    

    Kiemelték, hogy a vizsgálatba bevont 306 munkáltató 26,6 százalékánál, valamint az ellenőrzött 4205 munkavállaló 25,5 százalékánál tártak fel szabálytalanságokat.

    Azonban arról is beszámoltak, hogy az akcióellenőrzés során munkavédelmi bírság kiszabását megalapozó szabálytalanságot, vagyis a munkavállalók egészségét és testi épségét súlyosan veszélyeztető munkakörülményt az ellenőrök nem tártak fel.

    A munkafelügyeleti főosztály jelentése szerint az ellenőrzött munkáltatók több mint 73 százaléka eleget tett a hőségriadó kapcsán előírt munkavédelmi kötelezettségeknek. Ez annyit jelent, hogy a munkáltatók többsége munkavállalói számára megfelelő helyen és hőmérsékleten tárolt védőitalt és ehhez szükséges poharat is biztosított.

    A leggyakoribb mulasztás a védőital elfogyasztásához szükséges ivópohár hiánya volt, de általában – főként építési munkahelyeken – egyéni fogyasztásra, palackozott ivóvizet adtak a munkavállalóknak.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - NGM: az ellenőrzött munkáltatók több mint negyedénél munkavédelmi szabálytalanságot találtak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector