Startlaphoz Csatlakozz!

Vásárhely2020 gazdaságfejlesztési konzultáció

Hódmezővásárhelyen a munkahelyteremtés a legfontosabb városi feladat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 23. csütörtök, 08:13

A munkahelyteremtést tartják a legfontosabb városi feladatnak a hódmezővásárhelyiek – közölte Hegedűs Zoltán alpolgármester szerdán sajtótájékoztatón, az alföldi városban.

    Május 11-én indult el a város történetének eddigi legszélesebb körű konzultációja, amelynek keretében az integrált településfejlesztési program céljait véleményeztették az emberekkel. A 15 témát felölelő kérdőívet csaknem öt és fél ezren töltötték ki, vagyis minden negyedik hódmezővásárhelyi háztartás közölte véleményét - mondta a politikus.

    A Vásárhely2020 gazdaságfejlesztési konzultáció eredményeit ismertetve jelezte: a város lakói a legfontosabb feladatnak a munkahelyteremtést tartják, az egészségügy fejlesztését sorolták a második helyre, ezt a mezőgazdaság támogatása követte. A válaszadók 95 százaléka egyetértett azzal, hogy az önkormányzatnak támogatnia kell a hódmezővásárhelyi kis- és közepes vállalkozásokat. A konkrét teendők között sokan említették a déli elkerülő út építését és az ipari park bővítését.

    Csaknem mindenki támogatta a helyi termékek vásárlásának ösztönzését és egy ehhez kapcsolódó városkártya bevezetését. A városüzemeltetési fejlesztések közül a legtöbben a csapadékvíz-elvezető rendszer megújítását említették és sokan látnák szívesen a megújuló energiaforrások felhasználásának bővítését is - tudatta Hegedűs Zoltán.

    A szociális területről a legfontosabbnak az akadálymentesítést, a bölcsődei férőhelyek bővítését és az egyik szociális otthon felújítását tartják az emberek, támogatják a rendelők korszerűsítését és az Egészséges Vásárhely Program folytatását. Az iskolák, óvodák fejlesztése mellett a szakképzés átalakítását, a helyben elhelyezkedési lehetőséget kínáló szakmák oktatását is szívesen látnák a vásárhelyiek - közölte a politikus, hangsúlyozva, a konzultáció eredményeit felhasználják a Területfejlesztési Operatív Program pályázatai során.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hódmezővásárhelyen a munkahelyteremtés a legfontosabb városi feladat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector