Startlaphoz Csatlakozz!

Nem virtuális a sztrájkalap Bárány Balázs Péter szerint

Elvették a VDSZSZ honlapját

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 23. csütörtök, 10:31

Nem virtuális a sztrájkalap Bárány Balázs Péter, a VDSZSZ Szolidaritás érdekvédelmi alelnöke szerint, az, hogy elkülönített számlán van-e vagy sem, csupán technikai kérdés – írja a Magyar Hírlap.

  A szakszervezet éves beszámolóiban szerepel a sztrájkalap elkülönített összege, az alapszabály pedig rögzíti, hogy annak felhasználásáról a küldöttgyűlés dönt – mondta lapunknak Bárány Balázs Péter. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás érdekvédelmi alelnöke arra reagált, hogy Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke, a VDSZSZ Szolidaritás leváltott vezetője a Magyar Hírlap tegnapi számában megjelent interjúban kijelentette, a sztrájkalap csak virtuálisan elkülönített összeg, ezért „röhejes” az abból történt pénzmozgás jogszerűtlenségével kapcsolatos vád.

  Bárány Balázs szerint csupán technikai kérdés, hogy elkülönített számlán van-e a sztrájkalap vagy sem, a lényeg az, hogy a tavalyi éves beszámolóban megjelenített összeg csökkent, anélkül, hogy arról küldöttgyűlési döntés született volna. A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében folyó nyomozást pedig nem kellene röhejesnek tartani – jegyezte meg az alelnök.

  Eközben elérhetetlenné vált a szakszervezet honlapja. Később – tegnap délelőtt – megjelent rajta egy tájékoztatás arról, hogy a VDSZSZ Szövetség, amelynek elnöke továbbra is Gaskó István, megvonta a honlaphoz való hozzáférés jogát a VDSZSZ Szolidaritástól, annak ellenére, hogy a Vdszsz.hu domain az utóbbi tulajdona. Amint azt már megírtuk, a szövetség hétfőn kizárta tagjai sorából a szakszervezetet, arra hivatkozva, hogy nem fizetik a tagszervezeti hozzájárulást. Bárány Balázs azzal magyarázta a tagdíjfizetés megtagadását, hogy folyik a nyomozás a Gaskó elnöksége alatti gazdálkodással kapcsolatban, a Liga pedig elzárkózik a VDSZSZ Szolidaritás százmilliós nagyságrendű kintlevőségének elismerésétől és visszatérítésétől. A kizárást Gaskó István bosszújának nevezte, de figyelmeztetett arra, hogy a VDSZSZ Szövetség meghatározó ereje a VDSZSZ Szolidaritás volt, nem csupán taglétszámát tekintve, de anyagilag is, hiszen eddig gyakorlatilag ők finanszírozták a szövetség – és részben a Liga – működését.

  Bárány felidézte azt is, hogy Gaskó István, amikor nem választották újra a VDSZSZ Szolidaritás májusi küldöttgyűlésén, azt ígérte, a történtek ellenére a továbbiakban is minden lehetséges módon segíteni fogja a szakszervezetet. „Most pedig még a honlapunkat is elveszi. Sajnálom, hogy ilyen mélyre jutott” – fogalmazott.

Forrás: Magyar Hírlap
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elvették a VDSZSZ honlapját.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector