Startlaphoz Csatlakozz!

Javítanának a munkakörülményeiken

Czibere: a kormány nagyra értékeli a szociális szolgáltatók munkáját

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 23. csütörtök, 17:10

 A kormány mindent megtesz a szociális szférában dolgozók munkakörülményeinek javításáért, mert nagyra értékeli tevékenységüket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Herceghalmon.

    Czibere Károly azon a kétnapos konferencián tartott előadást, amelyet a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat rendezett az intézményeik módszertani fejlesztésére kapott több mint 200 millió forintos uniós támogatás elnyerésével kapcsolatban.

    Az államtitkár beszélt a szociális szférában tett kormányzati erőfeszítésekről és a várható változásokról, a baptista egyházzal fennálló folyamatos párbeszéd fontosságáról, valamint a gyermekeket, az időseket, a fogyatékossággal élőket segítő szociális szolgálatok tevékenységének erősítéséről.

    Kiemelte: az államtitkárság tavaly nyár óta kéthavonta konzultál az egyház vezetőivel, és szakértői szintű egyeztetéseket is tartanak. A napirenden lévő témák között szerepel az egyelőre rendszerszintű változásokat nélkülöző, de egyre hangsúlyosabb kormányzati figyelemmel kísért gyermekjólét, gyermekvédelem.

    Czibere Károly elmondta, hogy 460 millió forinttal több forráshoz juthatnak januártól a  járásközpontban található települési önkormányzati gyermekjóléti központok. A hátrányos helyzetű térségekben több családgondozót foglalkoztatnak majd, és a jövőben 50 új Biztos Kezdet Gyerekház épül.

    A várható kormányzati intézkedések részeként növelik és kiterjesztik az ingyenes gyermekétkeztetésre jogosulók számát. A bölcsődékben és az óvodákban ez a szám szeptembertől a jelenleginek a 3,5-szerese lesz - tette hozzá.

    Az államtitkár a központi törekvések sorában említette, hogy az idősügyi jelzőrendszer a mai formájában 2018-tól megszűnik, az új rendszer garantálja majd nemcsak a mostaninál sokkal több idős megfelelő ellátáshoz jutását, hanem a segítségért folyamodó családtagok támogatását is.

    Az idősotthonokban három fokozatú differenciált finanszírozást vezetnek be 2017-től, míg a fogyatékos embereket segítők új szolgáltatók belépésére, valamint a pályázati rendszer jelenlegi kötöttségeinek enyhítésére számíthatnak - sorolta.

    A szociális ellátórendszer férőhelyeinek állami finanszírozásakor elsőbbséget élveznek majd a megújulásra hajlandó fenntartók. A kormány kiemelt célja a szférában dolgozók bérrendezése is - hangsúlyozta Czibere Károly.

    A szociális ellátórendszerben tevékenykedők munkáját és e közösségek együttműködését méltatta beszédében Nyitrai Imre, az Emmi szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára is. Fontos mérföldkőnek nevezte, hogy a baptista szolgáltatók jelentős uniós támogatáshoz jutottak.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czibere: a kormány nagyra értékeli a szociális szolgáltatók munkáját.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector