Startlaphoz Csatlakozz!

Többet hagynak a lakosságnál

A belga kormány csökkenti a munkabéreket terhelő adókat és járulékokat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 24. péntek, 14:18

A belga kormány csökkenti a munkabéreket terhelő adókat és járulékokat, amit egyebek mellett az energia, dohányáruk és alkoholos italok általános forgalmi adójának (áfa) növelésével ellensúlyoz.

Többet hagynak a lakosságnál

  A kormány által szerda éjjel elfogadott törvénycsomag alapján 33-ról 25 százalékra csökkentik a munkáltatói járulékok mértékét, amivel a számítások szerint 900 millió eurót hagynak a vállalkozásoknál. Az alacsony és közepes jövedelmek adókulcsainak megváltoztatásával a kormány számításai szerint havi 100 euróval több marad a dolgozóknál.
 
  Charles Michel miniszterelnök csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy ezek az intézkedések a növekedés és a munkahelyteremtés motorját képezik, és csökkentik a fiskális nyomást.

Áfaemelés jön

  A munkát terhelő adók csökkentése miatt kieső bevételek pótlására a kormány 21 százalékra megemeli az elektromos energiát terhelő áfát, amelyet az előző kormány 6 százalékra csökkentett, valamint növeli az üdítő italok, az alkohol és az üzemanyagok után fizetendő adót is.
 
  A kormány emellett „spekulációs” adót vet ki azon részvényeladásokra, amelyeket tulajdonosaik hat hónapnál rövidebb ideig birtokoltak.
 
  A most elfogadott törvénycsomag a Charles Michel vezette, tavaly októberben hatalomra került jobboldali kormány egyik fő intézkedése az ország költségvetésének kiegyensúlyozására, amely a kormány reményei szerint 2018-ra megtörténik. Tavaly Belgium költségvetési hiánya 3,2 százalék volt GDP-arányosan.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A belga kormány csökkenti a munkabéreket terhelő adókat és járulékokat .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector