Startlaphoz Csatlakozz!

Többlet pihenőidőt és védőitalt biztosítanak a munkavállalóknak

Beszerelték a légkondicionálót abba az üzembe, ahol a héten többen rosszul lettek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 25. szombat, 07:30

A sopronkövesdi Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft. üzemében a héten több mint félszázan lettek rosszul a hőség és az oxigénhiány miatt.

  A tájékoztatás szerint amíg a munkakörülmények nem állnak tartósan helyre, a vállalat - ahogy eddig is - klimatizált helyiségekben többlet pihenőidőt és védőitalt biztosít munkavállalóinak. A közlemény kitér arra is, hogy az Autoliv Kft. fokozott figyelemmel kísérte Magyarországon az elmúlt napok tartós rendkívüli időjárását, és ennek megfelelően azonnali lépéseket tett a megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében (...) és haladéktalanul intézkedett a gyártó csarnokok hűtésére szolgáló további berendezések üzembe helyezésével kapcsolatban.

  Marsitsné Horváth Marianna, a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi elnöke szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a 2018-ra elkészülő új csarnok építési munkálatai miatt lefalazták az üzem ablakait, így az nem szellőzött.

  Kedden 30-an, szerdán 28-an panaszkodtak rosszullétre az autóipari vállalat üzemében. A szakszervezet szerdán értesítette az európai üzemi tanácsot és a svéd anyavállalat szakszervezetét is a történtekről.

  Az Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft. a stockholmi székhelyű Autoliv-cégcsoport tagja, amely biztonsági öveket gyárt járművekhez. A cég 1993 óta van jelen Magyarországon, jelenleg mintegy 1800 embernek ad munkát.

   Az idén februárban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Frank Kohrs, az Autoliv európai biztonságiöv-gyártásért felelős alelnöke bejelentette, hogy a jelenlegi 19 ezer négyzetméteres sopronkövesdi gyárat 15 ezer négyzetméteres csarnokkal bővítik. A 11 milliárd forintos beruházást 1,5 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány. A bővítéssel a tervek szerint hétszáz új munkahelyet teremtenek.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Beszerelték a légkondicionálót abba az üzembe, ahol a héten többen rosszul lettek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector