Startlaphoz Csatlakozz!

Évente mintegy 200 milliárd forintba kerülne

Liga: biztosíthatók a források a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásához

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 27. hétfő, 18:28

Biztosíthatók a források a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásához – mondta a július elején indult népszavazási kezdeményezésről a Liga Szakszervezetek elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Győrben.

 Gaskó István a lehetőségekről szólva kifejtette: az évente mintegy 200 milliárd forintba kerülő nyugdíjba vonulást elsősorban olyan forrásokból lehetne fedezni, amelyeket az állam szed be járulék címen.

    Példaként említette, hogy évi mintegy 5000 milliárd forintot tesz ki a feketegazdaság, ha ennek a 20 százaléka kifehéredne, akkor a forrás biztosított lenne – tette hozzá.

    Másik lehetőségként említette, hogy csábítóvá kell tenni az országot annak az általa vélt mintegy 600 ezer embernek is, akik ma Nyugat-Európában dolgoznak, hogy jöjjenek haza és itt fizessék járulékaikat.

    Gaskó István emlékeztetett: esélyegyenlőtlennek találják, hogy jelenleg csak a nők mehetnek nyugdíjba 40 évi munkaviszony után. Ezért állt a Liga Szakszervezetek a Bodnár József, a Vasutasok Szakszervezetének tisztségviselője által, magánemberként kezdeményezett népszavazási kezdeményezés mellé.

    Az elnök az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy széles társadalmi támogatottságú az ügy és reményei szerint két hónap alatt összegyűlik a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírás. Mint fogalmazott, a legtöbb városban gyűjtik az aláírásokat.

    Elmondta azt is, hogy a népszavazáshoz szükséges 5 milliárd forintot nem szeretné a „társadalom nyakába varrni”, így bízik abban, hogy a kormány még előtte bevezeti ezt a lehetőséget.

    Amennyiben mégis lesz népszavazás, Gaskó István reményei szerint ez vagy az év végén, vagy a jövő év elején fog megvalósulni.

    Kijelentette azt is, hogy „szigorúan pártsemlegesen” szeretnék lebonyolítani mind az aláírás gyűjtést, mind a népszavazást, mert nem szeretnék, „hogy bármelyik politikai erő rájuk csimpaszkodna, és politikai zsákmányszerzésre használná a népakaratnak ezt a szegmensét”.

    Győrben egy óra alatt mintegy 50 ember írta alá a népszavazást kezdeményező ívet.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Liga: biztosíthatók a források a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásához.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector