Startlaphoz Csatlakozz!

Utalvány

Drága az iskolakezdés, de segíthet a munkaadó

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 28. kedd, 12:21

Nem olcsó dolog az iskolakezdés annak ellenére sem, hogy számos támogatást igényelhetnek a szülők bizonyos esetekben. A munkaadó is segíthet – írja a Piac és Profit.

  Nem olcsó mulatság az iskolakezdés, legalább 30-40 ezer forintba kerül gyerekenként, mire a legszükségesebbeket megveszi a család.
 
  A beiratkozással egy időben megkapták a szülők a méretes eszközlistát is azokról a tárgyakról, amikre feltétlenül szüksége van a leendő elsősöknek. Iskolánként eltérő lehet a lista, azonban az alapfelszerelés mindenhol ugyanaz: szükség van iskolatáskára, tolltartóra, tornazsákra, tornafelszerelésre, füzetekre, ceruzákra, színesekre, fillctollakra, festékre, ollóra, ragasztóra, gyurmára, színes papírra, rajzlapra többek között. Az elsősöknek kell emellett játék óra, tükör, logikai készlet, számoló pálcika, színes korongok, betű- és számkészlet is, hiszen ők még csak most fognak a betűkkel és számokkal megismerkedni. A későbbi években szerencsére több eszköz is továbbvihető, így nem kell minden évben mindenből újat vásárolni.
 
  „Nyár közepén elkezdődnek az iskolakezdési akciók a nagyobb boltokban, bevásárlóközpontokban. Érdemes időben elkezdeni körülnézni, összehasonlítani az árakat. Indulás előtt nézzünk körül az interneten is, vagy kérdezzük meg iskolás korú gyermeket nevelő ismerősünket arról, hol lehet a közelünkben jó minőségű, de kedvező árú iskolaszereket vásárolni. Mivel a füzetek az alsó évfolyamokon évente változnak, érdemes ismerősöktől megkérdezni, nem maradt-e nekik üres füzetük, illetve a logikai készletek, számoló pálcák, korongok is megörökölhetők” – javasolta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.
 
  Idén számos kedvezményt is kaphatnak az iskoláskorú gyermekeket nevelő szülők, ezeknek a lehetőségeknek szintén nézzünk utána időben. Az első-második-harmadik osztályosok például ingyen kapják a tankönyveket, ami a felsőbb évfolyamok számára még 10-12 ezer forint plusz kiadást jelent.
 
Segíthet a munkaadó
 
  A munkaadók további segítségképpen adhatnak munkavállalóiknak utalvány formájában iskolakezdési támogatást. Az iskolakezdési támogatás a minimálbér 30 százalékának mértékéig adható, mindkét szülő megkaphatja a gyerek után. Mértéke gyerekenként 30.450 forint.
 
  Az utalványt a tanév első napját megelőző 60. naptól év végéig biztosíthatja a munkáltató a munkavállalójának vagy társas vállalkozás a személyesen közreműködő tagjának. A speciálisan erre a célra szóló utalványok aztán a törvényi feltételeknek megfelelően tankönyv, taneszköz, ruházat termékkörökre használhatók fel.

Forrás: Piac&Profit

 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Drága az iskolakezdés, de segíthet a munkaadó.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector