Startlaphoz Csatlakozz!

A munkanélküliek 48,5 százaléka legalább egy éve keres állást

6,9 százalékos volt a munkanélküliség április-júniusban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 29. szerda, 11:20

Idén április-júniusban 310 ezer volt a munkanélküliek száma, 49 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta 1,2 százalékponttal, 6,9 százalékra csökkent - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

    Az előző három hónapos, március-májusi időszakkal összehasonlítva 10 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma és 0,2 százalékponttal javult a munkanélküliségi ráta.

    A 15-74 éves korosztályban a munkanélküli férfiak száma 28 ezerrel, 164 ezerre, munkanélküliségi rátájuk 1,3 százalékponttal, 6,7 százalékra csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

    A nők munkanélküliségi aránya ennél kisebb mértékben, 1,1 százalékponttal, 7,1 százalékra mérséklődött, a munkanélküli nők száma 21 ezerrel, 147 ezerre csökkent.

    Az úgynevezett legjobb munkavállalási korúak, a  25-54 évesek körében 1,1 százalékponttal, 6,1 százalékra csökkent a munkanélküliség. Az 55-64 évesek között 1 százalékponttal, 5,8 százalékra javult a ráta. A munkanélküliek csaknem ötöde a 15-24 éves korosztályból került ki, e korcsoport 17,8 százalékos munkanélküliségi rátája 2,9 százalékponttal lett alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

    A munkanélküliség mind a hét statisztikai régióban csökkent, a Nyugat-Dunántúlon 1,2 százalékponttal alacsonyabb, 3,6 százalékos volt a ráta, míg az Észak-Alföldön az 1,5 százalékpontos javulás ellenére is 11,2 százalékos a munkanélküliség.

    A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adminisztratív adatai szerint 2015. június végén 367 ezer volt a nyilvántartott álláskeresők létszáma, 16,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

    A munkanélküliek 48,5 százaléka tartósan munkanélküli, azaz legalább egy éve keres állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 18,5 hónapról 19 hónapra nőtt az április-júniusi időszakban.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 6,9 százalékos volt a munkanélküliség április-júniusban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector