Startlaphoz Csatlakozz!

Migránsok

VDSZSZ: Gumikesztyűt a kalauzoknak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 30. csütörtök, 19:14

Légzésvédő maszkokat, gumikesztyűket kell adni a menekültekkel kapcsolatba kerülő vasutasoknak, elsősorban a jegyvizsgálóknak, írja honlapján az egyik vasutas szakszervezet. A vasút szerint nincs nagyobb egészségügyi kockázat, mint egyébként.

 A rendőrök maszkot és gumikesztyűt viseltek július 28-án este a Nyugati pályaudvarnál, amikor a menekültek közül sokan rosszul lettek, és hányásra, hasmenésre panaszkodtak. A VDSZSZ Szolidaritás vasutas szakszervezet szerint ezért kell ugyanilyen védőfelszereléseket adni azoknak a vasutasoknak is, akik kapcsolatba kerülnek migránsokkal.
 
  Az érdekvédők levélben követelik, hogy a Vasútegészségügyi Nonprofit Kiemelten Közhasznú Kft. és a MÁV-Start Zrt. tegyen többet a dolgozók egészségének védelme érdekében.
 
  Ezt írják: „július 30-án egy orvos beszélt a tévében arról, hogy vannak betegségek, melyeknek hónapokig tart a lappangási ideje. Erre adunk egy kézfertőtlenítő szert, és minden el van intézve. Nagyon gyengének és kevésnek érezzük ezt, mint prevenciót.”
 
 A szakszervezet levelében arról is szó van, hogy egy szegedi jegyvizsgáló hányásos, hasmenéses tünetekre panaszkodik. A július 28-i tömeges megbetegedésre utalva a levelet aláíró Oroszi Rudolf munkavédelmi szakértő azt írta, hogy ez „lehet véletlen egybeesés, de lehet, hogy mégsem az”.
 
  A VDSZSZ honlapjáról az is kiderül, hogy a Máv-Start Zrt. korábban tájékoztató papírokat osztott ki a menekültekkel többször találkozó dolgozók között. Ebben közegészségügyi szakemberekre hivatkozva azt írják, hogy a menekültekkel való érintkezésnek nincs jelentős egészségügyi kockázata, nem indokolt a védőoltás, a szájmaszk használata. Egyedül a gyakori, fertőtlenítő kézmosásra kell ügyelni.

Forrás: Origo

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZSZ: Gumikesztyűt a kalauzoknak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector