Startlaphoz Csatlakozz!

Aki egészségileg alkalmas, vállalnia kell a munkát

Behívót kaptak a kerítés építésére a munkanélküliek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 31. péntek, 08:03

Kerítésépítésre hívtak be a megyeházára 490 munkanélkülit csütörtökön. Az eligazítást azonnali orvosi vizsgálat követte. Aki egészségileg alkalmas arra, hogy a szerb-magyar határzárnál dolgozzon, annak vállalnia kell a munkát, különben elesik a havi 22 ezer 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatástól – írja a delmagyar.hu.

  Csongrád megye szerte 490 regisztrált munkanélkülinek küldtek ki az elmúlt napokban levelet, hogy csütörtökön 9 órától fél órás turnusokban jelenjenek meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán a szegedi megyeházán. Az értesítésben csak az állt, hogy képzettségüknek megfelelő munkát sikerült találni nekik. Az értesítettek kizárólag férfiak voltak, akik a megyeházán szembesültek azzal, hogy munkájukra a 175 kilométer hosszú, magyar-szerb határon jövő hétfőtől épülő kerítésnél van szükség.

  Az értesítettek közül a röszkei Lakatos Mihály érkezett elsőként a megyeházára. A regisztrációs pulthoz ment, ahol egy adatlapot kapott. – Két éve vagyok munkanélküli, a MÁV-nál dolgoztam tolatásvezetőként. Miután onnan elküldtek, dolgoztam már a röszkei polgármesteri hivatalban és a Tisza partját is takarítottam. Jelenleg havi 22 ezer 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatást kapok, ha elvállalom a felajánlott munkát, 51 ezer forint jár. Önöktől hallom először, hogy a határzárhoz keresnek embereket. Nem vagyok egészséges, itt vannak az orvosi papírjaim is, de ezt a munkát azért elvállalnám. Közel is lakom a határhoz, testközelből látom a migránsproblémát, és karókat azért tudok cipelni – magyarázta az 56 éves férfi. Ha valaki alkalmassága ellenére nem vállalja el a munkát a határzárnál, kizárják a rendszerből, és a jövőben a 22 ezer 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatástól is elesik. A munkakeresők személyes adatalapjuk kitöltése után a megyeháza Csongrád termében kaptak bővebb tájékoztatót a Magyar Honvédség embereitől a határzárnál végzendő munkájukról – ide nem engedtek be minket. Az eligazítás után a megyeháza lépcsőjének fordulójánál szekrényelemekből kialakított rögtönzött orvosi szobába kellett menniük, ahol átestek a munkavállaláshoz szükséges egészségügyi vizsgálaton. Megmérték a vérnyomásukat, vizsgálták a látásukat.

 A tájékoztatón részt vevőktől azt is megtudtuk, hogy munkájukra napi 8 órában számítanak, minden reggel a megyeházától induló busz viszi őket ki a határhoz, ahonnan a munka végén vissza is szállítják őket. Naponta kétszer kapnak enni, cölöpverésre, területrendezésre, fahordásra alkalmaznák őket. Hogy a határzár melyik részén kell pontosan dolgozniuk, azt még nem tudták nekik megmondani. Azt is közölték velük, hogy munkájukra november közepéig számítanak, holott Orbán Viktor miniszterelnök múlt vasárnap kijelentette: a teljes határzárnak augusztus 31-ére állnia kell. Információink szerint a munkára alkalmasak adatait még a héten felküldik az illetékes minisztériumokhoz, hogy hány emberre számíthatnak majd az épülő határzárnál.
 
Forrás: delmagyar.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Behívót kaptak a kerítés építésére a munkanélküliek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector