Startlaphoz Csatlakozz!

Eurostat

Júniusban nem változott a munkanélküliségi ráta az EU-ban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 31. péntek, 14:31

Júniusban az euróövezetben 31 ezerrel nőtt, az EU egészében 32 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, a munkanélküliségi ráta azonban nem változott májushoz képest - közölte pénteken az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

    Az euróövezet 19 tagállamában az előző havival megegyező 11,1 százalékos volt a júniusi munkanélküliségi ráta, 2012 márciusa óta a legalacsonyabb.

    Egy évvel korábban, 2014. júniusában 11,6 százalék volt a mutató.

    Az Európai Unió 28 tagállamában a munkanélküliségi ráta júniusban 9,6 százalék volt, az előző havival megegyező. Tavaly júniusban a ráta 10,2 százalék volt.

    Az Eurostat adatai szerint júniusban 23,296 millióan voltak munka nélkül az EU-ban, ebből 17,756 millióan az euróövezetben. Májushoz képest ez az EU-ban 32 ezres csökkenést, az euróövezetben 31 ezres növekedést jelent. Az egy évvel korábbihoz képest az EU-ban 1,448 millióval, az euróövezetben 811 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma.

    Az idén júniusban a legalacsonyabb munkanélküliségi rátát, 4,7 százalékot Németországban regisztrálták. A legmagasabb Görögországban volt, 25,6 százalékos (áprilisi adat), illetve Spanyolországban 22,5 százalékos.

    Az egy évvel korábbihoz képest az EU 21 tagállamában csökkent, ötben emelkedett és kettőnél, Franciaországban és Cipruson nem változott a munkanélküliségi ráta júniusban.
    Éves szinten a legnagyobb csökkenést Litvániában regisztrálták, 10,9 százalékról 8,5 százalékra, Spanyolországban 24,5 százalékról 22,5 százalékra, valamint Portugáliában 14,3 százalékról 12,4 százalékra.

    A munkanélküliségi ráta egy év alatt 8,4 százalékról 8,6 százalékra emelkedett Belgiumban, 6,8 százalékról 7 százalékra Romániában, 12,4 százalékról 12,7 százalékra Olaszországban, 5,7 százalékról 6 százalékra Ausztriában, valamint 8,6 százalékról 9,6 százalékra Finnországban.

    A 25 év alatti korú munkanélküliek száma 4,724 millió volt az idén júniusban az Európai Unióban, ebből 3,181 millió az euróövezetben. Az egy évvel korábbihoz képest az EU-ban 386 ezerrel, az euróövezeten 225 ezerrel csökkent a fiatal munkanélküliek száma.

    Az Eurostat Magyarországra vonatkozó júniusi adatot nem közölt.
 


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Júniusban nem változott a munkanélküliségi ráta az EU-ban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector