Startlaphoz Csatlakozz!

Így trükköznek a cégek

Megdöbbentő csalások a magyar munkahelyeken

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 02. vasárnap, 12:35

A foglalkoztatásra vonatkozó jogszabályokat ellenőrizte a hatóság június végén és az eredmény megint lesújtó: alig van cég, amelynél minden rendben lenne.

  Június 22. és július 10. között zajlott a munkaügyi hatóság legújabb akcióellenőrzése, melyben azt nézték, hogy a cégek törvényesen foglalkoztatják-e a dolgozóikat. Hát nagyon úgy tűnik, hogy nem, mivel a vállalkozások 84 százalékánál találtak valamilyen munkaügyi jogsértést, ez pedig a dolgozók 64 százalékát érintette.
 
 A vizsgálatok fókuszában az építkezések, kereskedelmi egységek (boltok, standok, pékségek), változó (fesztivál, vásár) és állandó helyen működő vendéglátóhelyek (éttermek, presszók, éjszakai szórakozóhelyek, szálláshely szolgáltatók), mezőgazdasági területek és feldolgozóipari létesítmények, illetve a különböző szolgáltatásokat (fizikai közérzetet javító, személy- és vagyonvédelmi, takarító, gépjárműszerelő, rendezvényekhez kapcsolódó, stb.) nyújtó munkáltatók voltak.
 


 A hatóság azt is kiemelte, hogy a vizsgálatokat nem csak munkaidőben végezték, hanem akár hétvégén, vagy a hivatali időn túl is ellenőriztek.
 
„Ma vagyok itt először”
 
 Visszatérve az ellenőrzések eredményeire, az NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának összefoglalója szerint a szabálytalanságok egy része olyan súlyos volt, illetve ismételt szabályszegésnek minősült, hogy a jogsértések miatt a jelenlegi adatok alapján 101 db munkaügyi bírság kiszabása várható. Mivel a hatályos jogszabályok szerint kkv-t első alkalommal büntetni nem lehet, így 310 figyelmeztetést is kiadott a hatóság. Ezzel a szabállyal egyébként eléggé visszaélnek a cégek, mondván ha nincs büntetés, akkor kihasználják a lehetőséget és a bejelentés nélküli foglalkoztatással jelentősen csökkentik a költségeiket.
 


  Az adatok ennek megfelelően meghökkentőek: a jogsértéssel érintett munkavállalók 30 százaléka nem volt bejelentve, így nem meglepő, hogy az összes ügy 42 százalékát a feketefoglalkoztatás tette ki. A jelentés szerint az építőiparban a legrosszabb a helyzet: az ágazat fertőzöttségét jól mutatja, hogy a hatóság a véletlenszerűen kiválasztott építőipari munkáltatóknál is szinte mindig talált bejelentés nélküli foglalkoztatást, azaz még csak közérdekű bejelentésre vagy panaszra sincs szükség, hogy súlyos szabálytalanságot találjanak a felügyelők. Nem lehetnek túl büszkék az eredményeikre a mezőgazdaságban dolgozó cégek sem: bár csak a vizsgálatok 3 százalékát tartották náluk, a feketén foglalkoztatottak 10 százaléka innen jött.
 
  Érdekesség, hogy az elmúlt évek tendenciája - amely szerint a bejelentés elmulasztása egyre nagyobb mértékben az egyszerűsített foglalkoztatásban fordult elő - megfordult és újra a „hagyományos” munkaviszonyú foglalkoztatásnál jelent meg.
 
  Amikor az érintett dolgozókat kérdezte a hatóság, akkor a legtöbben azzal védekeztek a papírok hiányára, hogy éppen az ellenőrzés napján kezdtek dolgozni („ma van az első munkanapom”, „csak ma kezdtem”, „ma jöttem először dolgozni”, stb.), ám arra a keresztkérdésre, hogy meddig tart a munkaidő már többen nem figyeltek és azt mondták, hogy „változó (néha 8, néha 9 órát szoktam dolgozni)”.
 
  A munkáltató cég pedig azzal szokta magyarázni a bejelentés hiányát, hogy gyakran változik a jogszabályi környezet, ám az NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya a jelentésben felhívta a figyelmet, hogy az erre vonatkozó munkajogi szabályozás érdemben nem változott az utóbbi időben. Gyakori ezen felül az adminisztrációs hibára való hivatkozás, valamint tipikus kifogás, hogy a munkavállalók bejelentéséhez szükséges adatokat időben leadták a könyvelőnek, de a könyvelő elmulasztotta a bejelentésüket. Előfordult az a magyarázat, hogy próbaidő után kívánta bejelenteni a munkavállalót a munkáltató, illetve hogy a munkavállaló próbanapon van.
 
  A hatóság szerint egyértelműen megjelent a foglalkoztatók részéről a „kockáztatás”. Egyes cégek nehezen megközelíthető, eldugott helyen tevékenykednek, így pedig nem számolnak ellenőrzéssel. A felügyelőségek beszámolói szerint ezt támasztja alá, hogy a foglalkoztatáshoz kapcsolódó bejelentést a munkáltató sok esetben percekkel az ellenőrzés megkezdését követően pótolja, mivel ismeri a jogszabályi kötelezettséget, a bejelentés teljesítésének előírt módját, valamint a bejelentés megtételéhez szükséges munkavállalói adatokkal már a munka megkezdése előtt rendelkezik. Ugyanakkor - bízva a hatósági ellenőrzés adott napokon, időszakban való elmaradásában - azt a bejelentés megtételével megbízott könyvelőirodának csak abban az esetben adja meg, illetve saját maga csak akkor teljesíti törvényi kötelezettségét, ha az már elkerülhetetlen (pl.: hatósági ellenőrzés, munkavállaló kifejezett kérése).
 
Éjszakai pótlék a pincérnek? Ne vicceljünk!
 
  Az előbbieken felül gyakori volt még a hiányos vagy hamis nyilvántartás, de olyan is előfordult, hogy a cégek nem is törődtek azzal, hogy egyáltalán vezessék a nyilvántartást. Nem meglepő módon ebben a kategóriában is az építőiparnál volt a legtöbb probléma.
 
A munkaidővel viszont a kereskedelemben és a vendéglátóiparban dolgozó cégek csalnak a leginkább, de kiemelkedő volt a feldolgozóipar negatív statisztikája is. Ilyen szabálytalanság lehet a munkaidő-beosztással kapcsolatos rendelkezések megszegése, a napi, illetve a heti munkaidő megengedett legmagasabb mértékének túllépése is. Ugyanakkor a hatóság szerint a munkaidővel kapcsolatos adatok - egy-egy munkanapra vonatkozó - hiányos nyilvántartása mögött figyelmetlenség, feledékenység, a következetesség hiánya mutatkozik, „szándékosság nem feltételezhető” a munkáltatók részéről.
 
  Előfordult ugyanakkor olyan eset, amikor a munkaidő-nyilvántartás nem volt a munkavégzés helyén. Ez a hatóság szerint szándékos csalás a legtöbb esetben, mivel bár az utólag megküldött iratanyag alapján jellemzően nem állapítható meg jogsértés, mégis erős a gyanú, hogy a munkavállalókat a megengedettnél többet foglalkoztatják.
Úgyszintén sokan csalnak a munkabérrel: a vendéglátóiparban például sokan nem igen fizetik ki a
pótlékokat - rendkívüli munkavégzésért járó pótlék, műszakpótlék, éjszakai bérpótlék - a dolgozóknak.

Egy tipikus jogsértés:
 
  Közérdekű bejelentésre indult munkaügyi ellenőrzés egy tatabányai áruházban működő kínai üzletben. A bejelentő tíz hatóságot tájékoztatott arról, hogy a munkáltató jogellenesen foglalkoztatja a munkavállalóit. Az üzlet minden pontja kamerával volt felszerelve, hangfelvétel is készíthető irányítottan a dolgozók elmondása alapján. A 3 szinten működő üzletben összesen 7 munkavállaló dolgozott. A munkavállalók foglalkoztatásukkal kapcsolatosan a bejelentést alátámasztva féltek nyilatkozni. Volt, aki a jegyzőkönyvet nem merte aláírni, elmondta, ha nyilatkozik, holnaptól kirúgják az ellenőrzés miatt. Azok a munkavállalók, akik nem a kamerával megfigyelt területen nyilatkoztak, alátámasztották a bejelentésben foglaltakat, de azt is elmondták, hogy holnaptól nem lesz emiatt munkahelyük. Az ügyvezető igazgató a meghallgatás közben érkezett meg. Telefonon kért tolmácsot, a tolmács a bejelentésről tájékoztatta, azonban az ügyvezető mindent tagadott. Tagadta a május 1-jei ünnepnapi munkavégzést, azt is, hogy a munkavállalók hétfőtől szombatig tartó munkahétben reggel 08,00 órától délután 18,00 óráig dolgoztak, szabadnap nélkül. A bejelentést „aljas rágalomnak, idegengyűlöletnek” tartotta.

És aki inkább már nem kockáztatott

  Egy Győr-Moson-Sopron megyei fesztivál területén egy Kft. munkáltatót érintően lefolytatott helyszíni munkaügyi ellenőrzés alapján megállapítást nyert, hogy a munkáltató - eladó munkakörben - 2 munkavállalót írásba foglalt munkaszerződéssel és bejelentéssel foglalkoztatott a fesztivál ideje alatt. A hatósági ellenőrzés feketefoglalkoztatással kapcsolatos visszatartó erejét a hatóság szerint jól szemlélteti, hogy a munkaügyi hatóság a munkáltatót korábban munkaügyi bírság megfizetésére kötelezte. A javuló jogkövető magatartásban szerepe van annak is, hogy a munkáltató képviselőjének elmondása szerint a tavalyi év tapasztalatából kiindulva számoltak azzal, hogy a fesztiválokat kiemelten ellenőrzi a munkaügyi hatóság és a területileg illetékes adóigazgatóság is, ezért nem „kockáztatnak”.

 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megdöbbentő csalások a magyar munkahelyeken.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector