Startlaphoz Csatlakozz!

Férfiak 40

Nyugdíjcsökkentéssel számolhatnak az öregségi ellátásban részesülők?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 03. hétfő, 09:04

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Tusnádfürdőn arról beszélt, hogy ha sikeres lenne a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazása érdekében tervezett referendum, akár nyugdíjcsökkentéssel is számolhatnak az öregségi ellátásban részesülők. Az érintettek burkolt fenyegetésként értékelték szavait és egyebek között arra kíváncsiak: a nőkre vonatkozó jogszabály esetén ez az érv miért nem hangzott el? – olvasható a 168 órában.

  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Origónak adott tusnádfürdői interjúban arról beszélt, hogy ha sikeres lenne a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazása érdekében tervezett referendum, akár nyugdíjcsökkentéssel is számolhatnak az öregségi ellátásban részesülők.
 
  A nyilatkozattal kapcsolatos kérdéseinket a hét elején eljuttattuk a minisztérium sajtóosztályához, de válasz azóta sem érkezett. Bízunk benne, hogy lesz válasz. Addig is megosztjuk olvasóinkkal a kérdéseket.
 
 1. A miniszter úr szavait az érintettek populista szófordulatként, burkolt fenyegetésként értéklik és arra hivatkoznak: az adócsalások miatt be nem hajtott pénzek többszörösen meghaladják azt az összeget, amibe a rendelkezés férfiakra való kiterjesztése jelentene. Önök miért rögtön nyugdíjcsökkentésben gondolkodnak, ahelyett, hogy pl. az adóbehajtás eredményességét javítanák?
 
 2. Az általános nyugdíjcsökkenés, mint ellenérv, miért nem merült fel akkor, amikor a nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazásáról döntött a kormány?
 
 3. Mi indokolja a különbségtételt a nők és a férfiak között?
 
  4. A nyugdíjkorhatár emelkedésével a kormány szándékozik-e emelni a 40 éves korhatárt a nők esetében?
 
 5. Számításaik szerint a 65 éves nyugdíjkorhatár bevezetése után a nyugdíjra jogosultak közül hányan halnak majd meg a nyugdíjkorhatár elérése előtt? Ugyanezt az adatot szeretnénk megkapni nőkre és férfiakra lebontva is.

Forrás: 168 óra

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nyugdíjcsökkentéssel számolhatnak az öregségi ellátásban részesülők?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector