Startlaphoz Csatlakozz!

World Economic Forum

Így csökkent a globális szegénység az elmúlt 25 évben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 03. hétfő, 15:47
 
Az új évezred kezdetén a világ vezetői egy ENSZ-csúcs keretében nyolc millenniumi fejlődési célt jelöltek ki, amit a világban el kell érni 2015-ig, ezek között az első helyen a mélyszegénység és az éhezés felszámolása állt. Most 2015-ben a közelgő újabb ENSZ-csúcs előtt a World Economic Forum megnézte, az elmúlt negyed évszázadban mit sikerült felmutatnia a világnak ezen a téren – írja a Portfolio.

  1990-ben még a fejlődő világ lakosságának közel fele élt az ENSZ által meghatározott, napi 1,25 dolláros szegénységi küszöb alatt. Ma ez az arány 14 százalékra csökkent - ami bár nem jelenti a szegénység teljes felszámolását, azért mégis több milliárd ember került ki a mélyszegénységből.Az ENSZ által készített Millennium Development Goals Report 2015 szerint a mélyszegénységben élő népesség száma az elmúlt 25 év alatt 1,9 milliárdról 836 millió főre csökkent és a legnagyobb javulást az elmúlt 15 évben sikerült elérni.


 A világ minden régiójában mérséklődött a szegénység, de egyes helyeken különösen gyorsan ment a fejlődés, ilyen például Kína és India. Ezzel szemben Fekete-Afrikában a többi régióhoz képest sokkal lassabban megy a felzárkózás.

  Ami pedig az éhezést illeti a világban: az alultáplált népesség aránya a mélyszegénység csökkenésével párhuzamosan mérséklődött. Míg 1990 és 1992 között 23,3 százalék nem jutott elegendő élelmiszerhez, 2014-2016 között ez az arány 12,9 százalék lehet.

Forrás: World Economic Forum

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Így csökkent a globális szegénység az elmúlt 25 évben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector