Startlaphoz Csatlakozz!

Egyre többen hagyják ott a szakmát

Bruttó 209 forintos bérpótlékot kapott az ápolónő

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 04. kedd, 09:24
 
 Tizenegy éve dolgozik a munkahelyén, mégis bruttó 209 forintos bérpótlékról kapott értesítést egy szociális gondozó. A szakszervezet szerint nem csoda, hogy egyre többen hagyják ott a szakmát – írja az Origo.

  Bruttó 209 forintos bérpótlékot kapott a következő öt hónapra egy szociális gondozó, aki 11 éve dolgozik a munkahelyén – adta hírül az RTL Klub Híradója. A nő nem akart nyilatkozni, de férje elküldte a műsornak a fizetési kimutatást. 
 
Emelést ígértek
 
  Az asszony annak ellenére kap ilyen keveset, hogy a kormány július elsejétől fizetésemelést ígért az egészségügyi dolgozóknak, több ezer forintot fejenként. Időközben kiderült, hogy ez csak az ügyeleti rendszerben dolgozókra lesz érvényes, ők is bérpótlékként kapják a havi bruttó 10-15 ezer forintot.  
 
  Az ágazatban dolgozók átlagbére jelenleg 93 500 forint. 
 
  Kiss László, a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője szerint a dolgozók csalódottak, és egyre többen hagyják ott a szakmát. 
 
Többször tüntettek
 
 Az egészségügyi dolgozók az idén már többször – májusban és júliusban – is tüntettek a bérezésük miatt. Követeléseiket petícióban is megfogalmazták, amit átadtak az Emberi Erőforrások minisztériumának. 
 
  Zombor Gábor, az egészségügyért felelős államtitkár viszont egy hónapja Balassagyarmaton arról beszélt, hogy a jövő évi költségvetésben kiemelt figyelmet kap az ágazat. 

Forrás: Origo

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Bruttó 209 forintos bérpótlékot kapott az ápolónő.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector