Startlaphoz Csatlakozz!

Sok helyen a nővérek fizetése is magasabb

Megdöbbentően kevés a háziorvosok nettó fizetése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 05. szerda, 10:23

 Jelenleg egy 20-30 éve praktizáló, 1200 beteget ellátó háziorvos havi nettó bére 130-150 ezer forint. Sok helyen a nővérek fizetése is magasabb, mint az orvosoké, hiszen ők alkalmazottként dolgoznak, akiket a vállalkozást működtető háziorvos fizet ki.
 
  Akár 10 millió forintot is kaphat az az orvos, aki öt éve betöltetlen praxisban vállal munkát, azonban a Fakoosz Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke szerint pusztán ettől a letelepedésösztönző intézkedéstől nem oldódik meg a helyzet.
 
  Selmeczi Kamill a Magyar Nemzet szerdai számában kifejtette: azért van sok betöltetlen praxis, mert nincs elég orvos Magyarországon, a fiatal, motivált doktorok inkább külföldre mennek, a helyzetet ugyanakkor javítaná, ha emelnék a háziorvosok jövedelmét.
 
 Elmondta: jelenleg egy 20-30 éve praktizáló, 1200 beteget ellátó háziorvos havi nettó bére 130-150 ezer forint. Sok helyen a nővérek fizetése is magasabb, mint az orvosoké, hiszen ők alkalmazottként dolgoznak, akiket a vállalkozást működtető háziorvos fizet ki.
 
  Hozzátette: a magyar háziorvosi praxisok 97-98 százaléka vállalkozásként működik, ezek az elmúlt öt évben 35 százalékos bevételnövekedést értek el, de 100 százalékra volna szükség.
 
  A lap közölte, a kormány idén is 500 millió forintot szán a háziorvosok letelepedésének ösztönzésére. Tavaly a pályázati forrásból 38 háziorvosi szolgálatot sikerült betölteni úgy, hogy a rendelkezésre álló keretből 413 millió forintot fizetett ki az Országos Egészségügyi Pénztár.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megdöbbentően kevés a háziorvosok nettó fizetése.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector