Startlaphoz Csatlakozz!

„+tervezem - Okosjövő lányoknak”

Több lány tanulhat tovább tudományos területen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 07. péntek, 17:00

Még több lány tanulhat tovább tudományos területen az első „+tervezem - Okosjövő lányoknak” projektnek köszönhetően, melynek célja, hogy szembeszálljon az előítéletekkel, és új perspektívákkal gazdagítsa a fiatal lányok pályaválasztásról való gondolkodását - tájékoztatták portálunkat.

  A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) és az AAUW (American Association of University Women) szervezésében, az Alcoa Alapítvány támogatásával indult útjára a „+tervezem - Okosjövő lányoknak” kezdeményezés, ami a 12-16 évesek karriertervezésében nyújt segítséget. A programot megalapozó kutatások szerint ebben a korban kezdenek el kialakulni a pályaválasztási preferenciák - áll a közleményben.
 
  A program célja, hogy megmutassa a lányoknak, hogy a tudományos érdeklődés nem „fiúdolog”, a nők a tudományos területeken kiváló sikereket érnek és érhetnek el. Az idei év helyszíne Székesfehérvár, az együttműködő vállalatok között van az Alcoa, a Grundfos, a Videoton, az IBM, az Óbudai Egyetem, a Harman Becker és az Innoskart is - derül ki a sajtóközleményből.

 „Érdeklődni az iránt lehet, amiről van információ, a mérnöki munkákkal kapcsolatban pedig kevés áll rendelkezésre, főleg a lányok felé - ezen segít a +tervezem program is. Fontosnak tartom, hogy a nők ne a férfias motívumokkal érvényesüljenek, legyen lehetőségük saját nézőpontjukkal színesíteni ezeket a szakmákat” - mondta el Szabó Eszter, az ALCOA HR vezetője

  A szervezők olyan helyi együttműködéseket segítenek elő, amelyeknek révén a jövőben helyi szinten is nőhet a tudomány és technológia területen továbbtanuló fiatal hölgyek aránya. A helyi gazdaság is profitálhat a programból: e területeken sokszor munkaerőhiány tapasztalható, a nők hatékonyabb bevonásával azonban enyhíthető a probléma.
 
  „A Nők a Tudományban Egyesület célja, hogy a fiatal lányoknak megmutassa: a tudomány és a technika világa is lehet izgalmas, vonzó és hasznos. Fontos, hogy ne rossz társadalmi beidegződések és sztereotípiák, hanem kézzelfogható tapasztalat alapján induljanak el a felsőoktatásba. Nagy öröm, hogy rögtön az első évben, az első helyszínen a város legnagyobb vállalatai álltak a projekt mögé, és a lányok körében is ilyen nagy a lelkesedés” - fogalmazott Szigeti Fanni, a NaTE ügyvezetője.

  Idén száz lány kap lehetőséget arra, hogy egy-egy napot eltöltsön helyi nagyvállalatoknál, belelátva az általuk kiválasztott cég és munkakör napi folyamataiba.

  Annak sem kell aggódnia, aki most kimaradt, mert a cél az, hogy az együttműködések alapjait elindítva a következő években a városok önállóan vigyék tovább a programot.

  A NaTE nemcsak a lányokat bíztatja, de közös gondolkodásra hívja a vállalati szereplőket, a helyi politikai döntéshozókat, az iskolavezetőket, pedagógusokat és szülőket is.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több lány tanulhat tovább tudományos területen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector