Startlaphoz Csatlakozz!

Gyűjtik a véleményeket

PDSZ: nevetséges, egyben veszélyes a tervezett etikai kódex

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 10. hétfő, 09:16

Nagy vihart kavart a szakmabeliek körében a szünidő derekán a tanároknak tervezett etikai kódex. Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Somogyért is felelős ügyvivője a sonline.hu érdeklődésére úgy fogalmazott: szerencsére ez még nem elfogadott szabálygyűjtemény.
  
   Nevetségesnek, egyben veszélyesnek nevezte a kódex legtöbb előírását. – A PDSZ Országos Választmánya még nem fogadott el állásfoglalást a tervezetről – közölte Nagy Erzsébet –, még gyűjtjük a véleményeket, amelyek a szabadságolások miatt egyelőre nem nagy számban érkeztek. A kollégák szóbeli, közösségi oldalakon jelzett markáns véleménye azonban az – jómagamat is beleértve –, hogy nevetséges, de egyúttal igen veszélyes nemcsak az életvitelre és öltözködésre vonatkozó szabály, de a kódex legtöbb előírása is. Ugyanis többek közt a szabad véleménynyilvánítás korlátozásával, állandó, a magánéletre is kiterjedő, retorzióval való fenyegetettséget is eredményez – fogalmazott Nagy Erzsébet. 

  A pedagógusok etikai kódex tervezetére október 4-éig várja a Nemzeti Pedagógus Kar a véleményeket a http://www.nemzetipedkar.hu/ oldalon.
 
Forrás: sonline.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - PDSZ: nevetséges, egyben veszélyes a tervezett etikai kódex.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector