Startlaphoz Csatlakozz!

Évi tízezer font

Több tízezer fiatal brit is rosszul járhat a bevándorlás szigorításával

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 11. kedd, 13:30

 Több tízezer fiatal brit eleshet a szociális ellátások egy részétől és az adókedvezményektől a brit kormány  azon tervei miatt, hogy visszaszorítsák az Európai Unió többi országából érkező bevándorlók számát.

    A Konzervatív Párt már a májusi parlamenti választások előtt bejelentette, hogy kormányon maradása esetén előírná, hogy a külföldi EU-munkavállalók csak négyévi folyamatos nagy-britanniai munkaviszony után juthassanak hozzá a brit szociális ellátások teljes köréhez.

    A mostani szabályok szerint ha egy külföldi EU-munkavállaló „összerakja” mindazokat a brit szociális juttatásokat, amelyeket már érkezése után igényelhet, évi tízezer font (4,1 millió forint) jövedelemhez juthat csak ebből a forrásból.

    Jogászok szerint viszont a tervezett szigorítások nem vonatkozhatnak kizárólag a külföldiekre, mert az a nyilvánvaló hátrányos megkülönböztetés miatt az európai uniós jogszabályok megszegését jelentené. Ezért a BBC keddi értesülései szerint a kormány azt tervezi, hogy a 18 éves brit fiatalokra is alkalmazná őket.

    Ez szakértők szerint azt jelentené, hogy a 22 év alatti britek, nem lennének jogosultak többek között bizonyos adókedvezményekre és lakhatási támogatásokra. Jelenleg mintegy 50 ezer 22 év alatti brit állampolgár részesül adókedvezményekben, többségüknek gyereke van vagy alacsony keresetű.

    A BBC szerint az európai uniós állampolgárok munkavállalókra vonatkozó brit tervek ellen Lengyelország tiltakozik a leghevesebben, mert elfogadhatatlannak tartja az állampolgárság alapján való megkülönböztetést. Lengyelországban azonban októberben parlamenti választásokat tartanak, és a hírek szerint a brit kormány addig nem akar lobbizni tervei megvalósulásáért. A brit kormány a BBC szerint azt sem hagyhatja ki a számításból, hogy az Európai Bizottság bíróság előtt támadja meg intézkedéseit diszkrimináció miatt.

    Nagy-Britanniában legkésőbb 2017-ig, de minden bizonnyal már 2016-ban népszavazást tartanak az ország európai uniós tagságáról, de addig a kormány újra akarja tárgyalni az EU-hoz fűződő viszonyrendszerét Brüsszellel. A tervezett tárgyalások egyik központi eleme az EU más államaiból érkező munkavállalók bevándorlási szabályainak radikális szigorítása lesz.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több tízezer fiatal brit is rosszul járhat a bevándorlás szigorításával.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector