Startlaphoz Csatlakozz!

Balogh szerint nem politikai megrendelésre történt a kezdeményezés

Visszavonták az etikai eljárást a fekete ruhás nővér ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 11. kedd, 18:36

A Sándor Mária elleni etikai eljárást a mai nappal visszavonom – mondta a Népszava megkeresésére Balogh Zoltán. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökét az elmúlt huszonnégy órában olyan támadások érték, amelyek szerinte komoly fenyegetettséget jelentettek számára.

  Balogh hozzátette: igaztalan dolgok hangzottak el a hétfői nap folyamán egy olyan ügyről, amelyről még semmi nem derült ki, csupán találgatásokra hagyatkozott mindenki. Kiemelte: nem politikai megrendelésre történt a kezdeményezés, hanem azért, mert a fekete ruhás nővérként ismertté lett Sándor Mária olyan kijelentéseket fogalmazott meg a szervezetükkel szemben, amelyeket nem hagyhatott szó nélkül. Az elnök azt is elárulta, hogy belül szerették volna kezelni az ügyet, nem akartak belőle „pártpolitikai csihi-puhit” – de, sajnos pont ez lett belőle.
 
  Hétfő este az ATV-nek nyilatkozott az ápolónő, aki ellen nyilatkozatai miatt etikai eljárást indított a kamara. Sándor Mária azt mondta, hogy korábban Zombor Gábor egészségügyi államtitkár felajánlotta számára, hogyha bármilyen sérelem éri a felszólalásai miatt, megvédi őt. Az ápolónő hozzátette: az eljárás megindításáról szóló értesítés kézhezvétele után az államtitkárhoz fordultak.
 
   Mint ismert: a HVG.hu szintén hétfőn szúrta ki, hogy Sándor Mária a Facebook-oldalára feltett egy videót, amely szerint az egészségügyi szakdolgozói kamara vezetősége, maga Balogh Zoltán elnök (még június 5-én) panaszt terjesztett elő etikai vétség gyanúja miatt az ápolónő ellen, ugyanis a különböző kommunikációs csatornákon tett nyilatkozataival „többszörösen megszegte az egészségügyi szakdolgozókra vonatkozó Etikai Kódex szabályait”.
 
  Az ügy pikantériája volt, hogy az ápolónő Budapesten, a Péterfy Sándor utcai kórházban dolgozik, az ügyet valamiért mégis a Zala megyei etikai bizottság tárgyalta volna. A budapesti etikai bizottság valószínűleg nem akart foglalkozni ezzel az eljárással - mondta korábban lapunknak Kökény Mihály. A Független Egészségügyi Szakszervezet is megdöbbenésének és felháborodásának adott hangot, a véleményszabadság korlátozásának és a tagság megfélemlítésének példáját látták az esetben. Szolidaritását fejezte ki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is, közölték: megdöbbentő - a hatalom természetét ismerve azonban egyáltalán nem váratlan -, hogy Sándor Máriát etikai bizottság elé akarják citálni. Az etikai vizsgálat visszavonása alighanem ennek az általános felháborodásnak is köszönhető.
Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Visszavonták az etikai eljárást a fekete ruhás nővér ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector