Startlaphoz Csatlakozz!

Liga Szakszervezetek:

Eddig 30-40 ezer aláírás gyűlt össze a „Férfiak 40” népszavazási kezdeményezéshez

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 07:13

 Eddig 30-40 ezer aláírás gyűlt össze ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy 40 év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba mehessenek - jelentette be Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

    Bodnár József, a Vasutasok Szakszervezetének tisztségviselője - aki magánemberként a népszavazást kezdeményezte -, az egyenlő bánásmóddal és az esélyegyenlőséggel indokolta a lehetőség megteremtésének szükségességét a férfiak számára is. Példaként említette, hogy Portugáliában és Horvátországban, ahol a férfiak és a nők öregségi nyugdíjkorhatára 65 év, mindkét nem élhet a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségével.  

    Az aláírásgyűjtő akció november 2-ig tart, addig legalább kétszázezer hiteles aláírást kell összegyűjteni, hogy népszavazást lehessen kiírni a kérdésben.

    Bodnár József kiemelte: a Kúria döntésének átvétele után kereste meg a szakszervezeteket, a civil szervezeteket és egyesületeket, hogy fogjanak össze ebben a közös érdekvédelmi ügyben.

    Gaskó István szerint óriási a társadalmi támogatottsága a népszavazási kezdeményezésnek, ugyanis a korábbi speciális – rokkantsági, korkedvezményes, előrehozott - nyugdíjkedvezmények megszüntetése miatt a társadalomban komoly igény van a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségének kialakítására.

    Hozzátette: az előzetes számítások alapján évente 200 milliárd forint ráfordításával megvalósítható a Férfiak 40 program.

        Úgy véli, ennek fedezete megteremthető a feketegazdaság visszaszorításával, illetve a külföldön dolgozó félmillió magyar visszacsábításával Magyarországra. Ha ezek nem megvalósíthatóak, akkor a progresszív adózás bevezetését tartanák megfelelő eszköznek a forrás megteremtésére, mert véleménye szerint az egykulcsos adózás miatt 500 milliárd forint bevételtől esik el az állam évente.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Eddig 30-40 ezer aláírás gyűlt össze a „Férfiak 40” népszavazási kezdeményezéshez.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector