Startlaphoz Csatlakozz!

A tudományos érdeklődés nem fiús dolog

Okosjövőbe vezetik be a lányokat Fehérváron

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 11:09

 Lányoknak szóló, pályaválasztást segítő program indul Székesfehérváron. A „+tervezem – Okosjövő lányoknak” nevű projekt mögé olyan nagy cégek is beálltak, mint az IBM és az Alcoa. A cél szembeszállni az előítéletekkel, és megmutatni a lányoknak, hogy a tudományos érdeklődés nem fiús dolog, a nők a tudományos területeken kiváló sikereket érnek és érhetnek el.

 A projektet a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) és az AAUW (American Association of University Women) szervezi, és a 12-16 éveseknek nyújt karriertanácsadást, mert a kutatások szerint ebben a korban kezdenek el kialakulni a pályaválasztási preferenciák. Az első év helyszíne Székesfehérvár, az együttműködő vállalatok között van az IBM, az Alcoa, a Grundfos, a Videoton, a Harman Becker, az Innoskart és az Óbudai Egyetem is.
 
  Érdeklődni az iránt lehet, amiről van információ, a mérnöki munkákkal kapcsolatban pedig kevés áll rendelkezésre, főleg a lányok felé. Fontosnak tartom, hogy a nők ne a férfias motívumokkal érvényesüljenek, legyen lehetőségük saját nézőpontjukkal színesíteni ezeket a szakmákat – mondta Szabó Eszter, az ALCOA HR vezetője. 
 
 Idén száz lány kap lehetőséget arra, hogy egy-egy napot eltötsön helyi nagyvállalatoknál, belelátva az általuk kiválasztott cég és munkakör napi folyamataiba. Az együttműködésből a helyi gazdaság is profitálhat, mert sokszor munkaerőhiány tapasztalható ezeken a területeken, a nők hatékonyabb bevonásával azonban ez a probléma enyhíthető.
 
  A szervezők a következő években is folytatnák, amit idén elkezdtek. Céljuk, hogy az együttműködések alapjait elindítva a következő években a városok önállóan vigyék tovább a programot.
 
  Egy hasonló kezdeményezésről, a Skool nevű programozósuliról is írtunk korábban, a cél ott is a lányok megismertetése egy hagyományosan fiúsnak tartott munkaterülettel.

Forrás: Index
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Okosjövőbe vezetik be a lányokat Fehérváron.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector