Startlaphoz Csatlakozz!

Emberi Erőforrások Minisztériuma:

21 ezer tanár pályázott a magasabb fizetésre

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 03. szombat, 14:09

A jogosult pedagógusok több mint háromnegyede véglegesítette portfólióját az április 30-i feltöltési határidőig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága pénteken az MTI-vel.

    Emlékeztettek, hogy a rendszerben első körben azok a pedagógusok vehettek részt, akik 14 éves szakmai gyakorlattal és szakvizsgával rendelkeznek.

    Az államtitkárság tájékoztatása szerint az egyszerűsített eljárásban csaknem 25 ezren regisztráltak, azaz a jogosultak 87 százaléka.

    A portfólióját 21 611 pedagógus véglegesítette a határidő lejártáig. Ők 2015. január 1-jétől új besorolási státuszban, magasabb fizetésért végezhetik majd munkájukat. A végső adatok közlését egyébként hétfő délutánra ígérik.

    „Az Emmi azt a többletteljesítményt ismerte el, amelyet a kedvezményezett pedagógusok pályájuk során nyújtottak” - írták a közleményben, hangsúlyozva, hogy a kormány a köznevelés megújítása során az előmeneteli rendszer kidolgozásával a hivatás jelentőségével arányos, tisztességes és értékálló bérrendszert, valamint a nagyobb szakmai teljesítményt elismerő, kiszámítható életutat biztosított a pályán lévőknek és a jövőben pályára lépőknek.

    A minisztérium szerint az adatok azt mutatják, hogy a tanárok megértették, „a köznevelési rendszer minőségének javításához elengedhetetlen a külső értékelési rendszer bevezetése”.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 21 ezer tanár pályázott a magasabb fizetésre.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector