Startlaphoz Csatlakozz!

A hirdetésszám növekedésével párhuzamosan az álláskeresők is aktívabbak lettek

Már fizikai munkást is neten keresnek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 05. hétfő, 09:17

Az első negyedévben 40 százalékkal több pozíciót hirdettek meg a cégek, mint tavaly ilyenkor. Arányaiban nőtt azoknak az álláshirdetéseknek a száma, amelyeknél nem kérnek diplomát, vagy nyelvtudást – írja az mfor.hu
   Folytatódott a 2013-ban tapasztalt növekedés az online álláshirdetések piacán: az első negyedévben 40 százalékkal több pozíciót hirdettek meg a cégek, mint tavaly ilyenkor. A hirdetésszám növekedésével párhuzamosan az álláskeresők is aktívabbak lettek: a Profession.hu rendszerében 22 százalékkal többen regisztráltak az első három hónapban, mint 2013 azonos időszakában.
 
   A cégek leginkább fejlesztőket, könyvelőket és ügyfélszolgálati munkatársakat keresnek, felsőfokú angol nyelvvizsgával (29%), diplomával (75%) és 3 évnél több tapasztalattal (58%). Ezzel szemben a legtöbb jelentkezés az adminisztrációval, vagy értékesítéssel kapcsolatos munkakörökre érkezik, nyelvtudás nélkül (51%).
 
   „Elképesztő növekedést látunk a meghirdetett új állások számában, ráadásul egy, a cégek körében készített kutatásunkból tudjuk, hogy ezek 42 százaléka új pozíciót jelent, 47 százalék esetében megüresedett állásról beszélünk és csak 8 százalék mögött áll átszervezés” – mondta Zsédely Krisztián, a Profession.hu értékesítési vezetője. – „Minden jel arra mutat, hogy határozott növekedésnek indult a versenyszféra és emellett a munkavállalók is nagyobb kedvvel keresnek új állásokat, nem kapaszkodnak már annyira a székükbe” – tette hozzá.
 
   Tavaly az első negyedévben mérnököket kerestek leginkább a cégek, idén a fejlesztők, a könyvelők, az ügyfélkapcsolati munkára pályázók és az értékesítők is több állást találhatnak. 10-ből 9 állás teljes munkaidős, ezt követik a 6 órás (4%) és a 4 órás (3%) részmunkaidős hirdetések. Továbbra is Budapesten, Pest megyében és Győr-Moson-Sopron megyében a legkönnyebb és Nógrádban a legnehezebb állást találni.


   A 10 legnagyobb hirdető között, a fejvadász cégek mellett a Bosch csoport és a Budapest Bank kaptak helyet, míg a legtöbb jelentkezés egy cipőbolt lánchoz, a CCC Hungary-hez és a CIB Bankhoz érkezett. Arányaiban véve a diplomát igénylő és a 3 évnél több tapasztalatot kérő állásokra jelentkeznek kevesebben. A legtöbben az adminisztráció kategória állásaira valamint a sofőr pozíciókra adják le az önéletrajzukat.


   A feltöltött önéletrajzok között kutató cégek száma 25 százalékkal nőtt 2014 első három hónapjában a 2013-as első negyedévhez képest.
 
Forrás: mfor.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Már fizikai munkást is neten keresnek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector