Startlaphoz Csatlakozz!

„Nők 40”

Nők kedvezményes nyugdíjazása: ezekre kell figyelni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 08. csütörtök, 16:31

A „nők 40” szabály alapján szeretne nyugdíjba menni egy jelenleg még aktív dolgozó. Lehetséges ez? – tudakolta az érintett eddig szerzett szolgálati idejéről is beszámoló munkáltatója. Kérdésére az adozona.hu nyugdíjszakértője, Winkler Róbert válaszolt.

   Olvasónk a következőkben foglalta össze dolgozójuk nyugdíjazásnál figyelembe veendő adatait: „Dolgozónk 1955-ös születésű nő, aki 2011-ben szolgálati időszámítást kért 2011. 12. 31-éig. Eszerint a nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjra jogosultsághoz figyelembe vehető idő 37 év 131 nap és az ellátás összegének megállapításakor figyelembe vehető szolgálati idő is 37 év 131 nap. Azóta is folyamatos munkaviszonyban van, intézményünknél. Mikor mehet nyugdíjba?”

   A szolgálati időről rendelkező határozatnak tartalmaznia kell az Ön által említett adatokon túlmenően azon tényt is, hogy a nők kedvezményes nyugdíjazására jogosító időn belül mennyi a kereső tevékenységgel szerzett szolgálati idő tartama – hívta fel a figyelmet szakértőnk.
 
   Amennyiben a határozat szerint a kereső tevékenységgel szerzett jogosultsági idő 2011. december 31-éig legalább 32 év, és az említett munkavállalójuk részére 2011. december 31-éig valóban 37 év 131 nap jogosultságnál figyelembe vehető időt ismert el a nyugdíjszerv, úgy abban az esetben, a munkaviszonyának 2011. december 31-ét követő folyamatos fennállása esetén, a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító 40 évnyi idővel a hölgy legkorábban 2014. augusztus 21-én fog rendelkezni. Winkler Róbert azt is jelezte, hogy a fent említett 40 év jogosultsági időhőz a hölgynek a levelében említett időpontot követően nem lehet egy napnyi kieső ideje sem, azaz a fennálló munkaviszonya alatt egy napra sem lehet fizetés nélkül.
 
   Tájékoztatta továbbá a kérdezőt arról, hogy amennyiben a hölgy megszerzi a 40 évi jogosultsági időt, úgy a kedvezményes nyugdíjazás megállapításához szükségessé válik majd a fennálló munkaviszonyának a megszüntetése is. A munkaviszony esetleges téves megszüntetésének elkerülése érdekében javasolta, hogy a hölgy forduljon a lakóhelye szerint illetékes nyugdíjbiztosítási szervhez, kérve a jogosultsági idejének pontos meghatározását.

Forrás: adozona.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nők kedvezményes nyugdíjazása: ezekre kell figyelni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector