Startlaphoz Csatlakozz!

MSZ EDDSZ:

Főként a fiatal, idegen nyelveket is beszélő ápolók hagyják el az országot

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 09. péntek, 07:06

Főként a fiatal, idegen nyelveket is beszélő ápolók hagyják el az országot. Ezt az Egészségügyi ágazatban dolgozók demokratikus szakszervezetének elnöke nyilatkozta a Kapospontnak.

A szervezet folyamatosan tárgyal a kormánnyal a bérekről, hogy itthon tarthassák az ápolókat. Ma van az ápolók nemzetközi világnapja, őket köszöntötték ma a megyei kórházban.
 
  Hat éve dolgozik ápolóként Cseh Katalin a kaposvári kórházban. Több mint 15 ezer emberen segített már. Azt mondja a betegek hálája mindig plusz erőt ad a munkájához.
 
   - A betegellátásban nagyon fontos a betegekkel való kommunikáció, a pszichés vezetés kiegészíti az orvosi terápiát, nagyon fontos a betegek részére, ez egy fél gyógyulást jelenthet - mondta Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház sürgősségi szakápolója, Cseh Katalin.
 
   Katalin munkáját a kórház vezetése is elismerte. Az ápolók napja alkalmából 1300 dolgozó közül vehette ma át „az év ápolója” elismerést.
 
  Az ünnepségen Kaposvár polgármestere is köszönetet mondott, valamint beszélt arról, hogy ahol lehetősége van rá, ott mindent megtesz azért, hogy az ápolók elismertek legyenek.
 
  - Hiszek abban, hogy az a folyamat, ami itt elindult, ennek az évnek a végére, a következő év első felére megfog jelenni önöknél is, és az önök elismerését is reményeim szerint kifogja majd váltani - árulta el Szita Károly.
 
  Az ápolók az elmúlt kormányzati ciklusban kétszer is kaptak bérkiegészítést. Cser Ágnes szerint azonban ez nem elegendő ahhoz, hogy megállítsák a külföldi elvándorlást.
 
   - Ez nem elegendő ahhoz, hogy a szakképzett ápolók itthon maradjanak, mert a minimum háromszoros, négyszeres többletkereseti lehetőség Európa nyugati, vagy északi részében azért vonzza a mi ápolóinkat, mert a mindennapi megélhetésük lényegesen többe kerül, mint amennyit nettó keresetben haza visznek - árula el az MSZ EDDSZ elnöke, Cser Ágnes.
 
   A szakszervezet folyamatosan tárgyal a kormányról a további béremelésekről annak érdekében, hogy itthon tudják tartani, főként a fiatal ápolókat.

Forrás: Kapospont

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Főként a fiatal, idegen nyelveket is beszélő ápolók hagyják el az országot .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector