Startlaphoz Csatlakozz!

A magyar bérszínvonal Európa szégyene

Az MSZP EP-képviselőjelöltje megállapodást írt alá a Közmunkás Szakszervezettel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 09. péntek, 15:24

A közfoglalkoztatottak érdekeit is képviseli az Európai Parlamentbe (EP) kerülése esetén Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselőjelöltje, aki erről pénteken Miskolcon írt alá megállapodást Vécsi Istvánnal, a Közmunkás Szakszervezet elnökével.

    Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón a szocialista politikus úgy fogalmazott: huszonöt évvel a rendszerváltás és tíz évvel az uniós csatlakozás után Magyarországon még mindig több mint négymillió ember él a létminimum alatt, és közmunkások tízezrei keresnek napi nyolc órában 47 ezer forintot, amely a megélhetéshez elégtelen.

    Mint mondta, a magyar bérszínvonal Európa szégyene. A magyar munkások nem lehetnek Európa éhbéresei - tette hozzá.    
„ Munkát, kenyeret és tisztességes béreket” a magyar munkásoknak, közmunkásoknak, ez a cél vezérel majd az Európai Parlamentben - mondta az MSZP-s politikus.

    Ujhelyi István emlékeztetett arra, hogy május 9-e az Európai Unió ünnepe, 1950-ben ezen a napon kezdeményezték az unió elődjének tekinthető Európai Szén- és Acélközösség létrehozását. A magyar kormány nemcsak Magyarország uniós csatlakozásának „születésnapját, hanem magát az Európai Uniót sem ünnepli” - jegyezte meg a politikus, hozzátéve: Magyarországon kívül nincs még egy kormány, nincs még egy uniós állam, ahol ezen a napon hivatalos rendezvényeken ne emlékeznének meg erről az eseményről.

    Az európai szocialisták frakciójában a magyar képviselők azon lesznek, hogy a magyar ipar teljesítőképessége javuljon, nőjön a foglalkoztatás, csökkenjen a munkanélküliség, javuljon a gazdaság versenyképessége, és minél több új, valódi munkahely létesüljön - közölte Ujhelyi István.

    Elmondta azt is: a Fidesz vezette kormány mindössze statisztikai célként tekint a közmunkaprogramra, ugyanakkor a szocialisták eszköznek tekintik ezt a programot; elsődleges a valódi munkához való visszatalálás, „azt vállalom, hogy olyan forrásokat hozok az Európai Parlamentből”, hogy ezen emberek tartós, és biztonságos megélhetést nyújtó munkához jussanak. Brüsszelben „magyar hangja és képviselője leszek” a Közmunkás Szakszervezet tagságának, a közmunkásoknak - hangoztatta Ujhelyi István.

    Vécsi István arról beszélt, hogy az általa vezetett szakszervezet megalakulása óta minden lehetőséget megragadott, hogy a szegénységre felhívja a társadalom figyelmét; ez a megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy megfelelő garanciák születhessenek a magyar embereket, munkásokat és közmunkásokat megillető tisztességes bérek és jogok biztosításához.

    Kitért arra, hogy a figyelemfelhívásnak szánt két „éhségmenet” kilométerei és a Közmunkás Szakszervezet kéréseinek kormányzati semmibevétele után az érdekképviseleti szervezet az Európai Unióhoz fordul, és bízik abban, hogy ennek a megállapodásnak köszönhetően a problémák megoldódnak, „ebből a nyomorúságból, kilátástalanságból” ki tudnak lépni.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az MSZP EP-képviselőjelöltje megállapodást írt alá a Közmunkás Szakszervezettel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector