Startlaphoz Csatlakozz!

A pénzből negyven helyen építettek volna ki lelki egészségközpontokat

Ötmilliárdot bukhat az egészségügy a norvég szankció miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 10. szombat, 12:11
 
Az egészségügy 5,2 milliárd forintot vesztíhet - kétséges, hogy a védőnők megkapják-e a laptopjaikat – írja a Népszabadság.

  Súlyos csapást mért a kormány az egészségügyi tárca elképzeléseire, amikor magára haragította a fejlesztési források Európai Unión kívüli legnagyobb adományozóját, Norvégiát. A Norvég Alapból a hazai egészségügy fejlesztési programjaira 16,9 millió euró, azaz mintegy 5,2 milliárd forint jutna, egyebek mellett népegészségügyi célokra, lelki-egészségfejlesztési programokra.
 
   Ebből a pénzből negyven helyen építettek volna ki lelki egészségközpontokat, amelyek a népegészségügyi irodákkal együttműködve dolgoznának országszerte.
 
   Ez a forrás biztosította volna azt is, hogy végre több évtizedes huzavona után megépüljön agresszív pszichiátriai betegek korszerű, magas biztonsági fokozatú ellátóhelye.
 
   Az alap pénzéből kaptak volna egyebek mellett a védőnők laptopot, működtetnék a gyermek- és ifjúsági drogambulanciákat. Továbbá a Norvég Alap forrásai fedeznék az egészségügyben a kormányzati döntést segítő monitoringrendszert.
Információink szerint az egészségügyben az alap forrásainak befagyasztásáról szóló „rossz hírek" ellenére nem állították le a projektirodákat. „Makacsul hiszik", hogy az új kormány megtalálja a módját és megegyezik Norvégiával a folytatásról.
 
   Ahogy arról már beszámoltunk, az Orbán-kormány „szabadságharcának" újabb látványos eredményeként az EU után az unión kívüli donor-országok is elzárták a pénzcsapokat: a norvég nagykövetség pénteki közlése szerint „Norvégia, Liechtenstein és Izland az EGT és Norvég Alapok további magyarországi kifizetéseinek felfüggesztéséről döntött".
 
   A lépés a hivatalos álláspont szerint nincs összefüggésben a Norvég Civil Alap (ez a Norvég Alapon belül az egyik prioritás külön kasszával, amit nem kormányzati szervezetek osztanak el civil programokra) elleni, ismétlődő kormányzati támadásokkal.
 
   A drasztikus döntés részleteiről és előzményeiről ebben az összeállításunkban olvashatnak.
 
Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ötmilliárdot bukhat az egészségügy a norvég szankció miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector