Startlaphoz Csatlakozz!

Amrikai Egyesült Államok

Továbbra is egyenlőtlen a nők és férfiak jövedelmi helyzete

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 10. szombat, 15:41
 
Továbbra is egyenlőtlen az amerikai nők és férfiak jövedelmi helyzete. Az amerikai Pew Research Center kutatása szerint a dolgozók 47 százaléka nő és 53 százaléka férfi, de a minimálbérrel vagy annál kisebb keresettel rendelkezők között 62 százalék a nők aránya és csak 38 százalék a férfi.

    Az amerikai munkaügyi minisztérium adatai alapján készült kutatás szerint 2013-ban az összes dolgozó nő 5,4 százaléka (2,1 millió fő) és az összes dolgozó férfi 3,3 százaléka (1,2 millió fő) kapott minimálfizetést, vagy annál kisebb összeget. A minimálbér elmaradása olyan munkakörökben engedélyezett, ahol borravalót kapnak az alkalmazottak.

    1979-ben még a nők 20,2 százaléka és a férfiak 7,7 százaléka élt minimálbérből, azaz azóta javult a dolgozók anyagi helyzete, arányaiban csökkent a különbség a férfiak és a nők között, de még mindig nem szűnt meg.

    2013-ban a legnagyobb különbség a fiatal nők és a fiatal férfiak között volt. Az órabérben dolgozó 20-24 évesek csoportjában a nők 10 százaléka és a férfiak 5,8 százaléka kap minimálbért. A 30-34 éves korosztályban az arányok 4 százalékra és 2,7 százalékra, a 60-64 éves korosztályban pedig 1,5 százalékra és 1,2 százalékra csökkennek.

    Az Egyesült Államokban a szövetségi minimálbér óránként 7,25 dollár, az amerikai törvényhozásban ennek 10,10 dollárra emelését fontolgatják. Az ezt szabályozó törvényjavaslat azonban április végén elakadt az amerikai Szenátusban.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Továbbra is egyenlőtlen a nők és férfiak jövedelmi helyzete.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector