Startlaphoz Csatlakozz!

„Van kiút a hajléktalanságból

Utcáról munkába

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 14. szerda, 15:25

 Huszonnégy hajléktalan, munkanélküli ember társadalomba való visszailleszkedését segíti egy kétéves, uniós program keretében a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület – írja a Népszabadság.

   A „Van kiút a hajléktalanságból” nevet viselő program egy korábbi, szintén TÁMOP által finanszírozott sikeres akciójukra támaszkodik: idén februárban szociális ellátórendszerük tizenkét egykori „kliensét” már visszavezették a munka világába.
 
  Az elmúlt hónapokban több tucat, utcán élőt kerestek meg a program szervezői, s olyan nagy számban jelentkeztek jó képességű hajléktalanok, hogy az eredetileg beadott pályázatban vállaltak „túlteljesítéséről” döntöttek. A csoportfoglalkozásokat harmincnégyen végezték el, s nem tíz, hanem huszonöt főre dolgozták ki az immár személyre szabott fejlesztési terveket. Pszichodramatikus személyiségfejlesztés, készségfejlesztés és rehabilitációs csoportfoglalkozás, konfliktuskezelés, szakmai orientációs és életvezetési csoportfoglalkozás, vállalkozói kompetenciafejlesztés szerepelt a programban, de tanítottak álláskeresési technikákat, viselkedéskultúrát, beszédművelést is.
 
   A huszonnégy legigyekvőbb, legrátermettebb „tanulót” tavaly novemberben beiskolázták a Wesley János Lelkészképző Főiskola szociális gondozó és ápolói képzésére. A legjobbak havonta 45 ezer forint képzési támogatást kapnak, a többieknek igény szerint reggelit és ebédet biztosítanak.
 
   Érdekesség, hogy minden érdeklődő ingyen látogathatja az Oltalom Sportegyesület úgynevezett fair-play futballedzéseit: ezek sajátos metodikájukkal éppúgy szolgálják a társas érintkezés szabályainak fejlesztését, mint a fizikai erőnlétét.
 
   A karitatív egyesület a képzéseket sikeresen elvégző tanulók közül nyolcat legalább egy évig foglalkoztat majd, többeket pedig albérlethez segítenek, s ehhez lakhatási támogatást is adnak. Azt remélik: ha az utcán élők látják, hogy sorstársaikból dolgozó, albérlettel rendelkező emberek lettek, az számukra is konkrét bizonyíték lehet arra: érdemes küzdeni, van kiút a hajléktalanságból.

Forrás: Népszabadság
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Utcáról munkába.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector