Startlaphoz Csatlakozz!

Életveszélyes megoldás

Félméteres matricákat ragasztanak a buszok szélvédőjére

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 14. szerda, 17:20

 Életveszélyesnek tartja a buszok szélvédőjére ragasztott, első ajtós felszállásra figyelmeztető matricát a BKV-nál működő egyik legnagyobb érdekvédelmi tömörülés, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke – írja az Origo.

  A félméter hosszú, zöld feliratot pontosan a sofőrök elé illesztik, így az út egy jelentős részét nem látni. A járművezetők többször is panaszkodtak az életveszélyes megoldás miatt, de a Budapesti Közlekedési Központ nem tágít, a BKV vezetői pedig a BKK-ra mutogatnak.
 
   „Az, aki szerint a sofőrök előtti ablakrész a legmegfelelőbb helye a félméteres matricának, még személyautót sem vezetett, nemhogy buszt, s nem tudja, amit már egy gyerek is: a sofőrt nem lehet akadályozni a kilátásban – mondja Nemes Gábor, a BKV-nál működő egyik legnagyobb érdekvédelmi tömörülés, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke. Nemes azt állítja: előzetes tájékozódás és tájékoztatás nélkül vezették be a matricát. A zöld színű feliratok napsütésben zavaróan tükröződnek, vakítják a mögötte ülő sofőrt, rosszabb fényviszonyoknál viszont egyszerűen holt térré alakítják a busz előtti sávot, az egyik legveszélyesebb zónát.

   Nemes úgy tudja, minden nap egyre több, végül több száz járműre kerülnek fel a matricák. Az EKSZ többször is kérte a cégvezetést, hogy ragasztassa máshová, mondjuk a szélvédőnek az ajtó felőli oldalára a feliratokat– ott az utasok is jobban látják, s a sofőrt sem zavarja -, ám a BKV menedzsmentje a közösségi közlekedés megrendelőjére, a fővárosi tulajdonú Budapesti Közlekedési Központra mutogat.
 
  Megkerestük a BKK-t is, hogy miért ragasztják oda a matricákat, ám későbbre ígértek csak tájékozatást.
 
Forrás: Origo

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Félméteres matricákat ragasztanak a buszok szélvédőjére.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector