Startlaphoz Csatlakozz!

A VDSZ figyelmezteti az Apollo Tyres-t

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 18. csütörtök, 14:05
Színvonalas szakmunkásképzést, biztonságos munkahelyeket, kulturált körülményeket, s legfőképpen rendezett munkajogi kapcsolatokat vár a vegyipari szakszervezet (VDSZ) az indiai Apollo Tyres gumigyári beruházótól, amely állami támogatással Gyöngyöshalászon épít új telephelyet. A rendezett munkajogi kapcsolatok kialakításához a szakszervezet szakmai tanácsokkal is segítené a majdani munkaadót azért, hogy a kezdetektől tartsa tiszteletben a szakszervezeti, munkavállalói jogokat.  

   Az alapkövet még le sem rakták, a vegyipari szakszervezet máris figyelmezteti az Apollo Tyres illetékeseit arra, hogy mit vár a majdani magyarországi gumigyár vezetésétől. A VDSZ elnöke, Székely Tamás ugyanis úgy véli, nemcsak a gyár, hanem a menedzsment és a szakszervezet együttműködésének alapkövét is most kell letenni ahhoz, hogy törvényes, az európai normáknak megfelelő munkahelyeket alakítson ki Gyöngyössolymoson az indiai cég, amely az adókedvezményekkel, közvetett és közvetlen támogatással együtt összesen mintegy 29 milliárd forintos állami támogatást kap a 146 milliárd forintos beruházáshoz. Az elnök azt javasolja, hogy a beruházó már most indítson színvonalas szakmunkásképző programot a régióban, hogy mire elkezdődik a termelés a gyárban –az előrejelzések szerint 2017-ben -, jól képzett szakembereket, megfelelő munkabérért alkalmazhasson. A szakmunkásképzés újraindítása régi adóssága a kormánynak, ezért az új gyár építése jó alkalom a hiány pótlására –véli Székely. A szakszervezet azt is elvárja, hogy a majdani gyöngyössolymosi gumigyárban az Apollo Tyres olyan biztonságos munkahelyeket alakítson ki, ahol az embrek megfelelő védőfelszerelésben, kulturált környezetben, a hazai munkajogi-, és munkavédelmi törvény biztonságában dolgozhatnak.
 
    A VDSZ elnöke ehhez segítséget is nyújtana: a szakszervezet összeállítana az indiai beruházó számára néhány fontos szempontot, amelynek betartását minden Magyarországon működő cégtől megkövetelik.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A VDSZ figyelmezteti az Apollo Tyres-t.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector