Startlaphoz Csatlakozz!

A Szolidaritás Mozgalom európai polgári kezdeményezést indít, amennyiben a parlament elfogadja a regisztrációról szóló törvényjavaslatot

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. szeptember 26. szerda, 10:27
A Szolidaritás Mozgalom európai polgári kezdeményezést indít, amennyiben a parlament elfogadja a regisztrációról szóló törvényjavaslatot
 magyar országgyűlés a mai napon kezdi meg a választási törvény módosításáról (például a jogfosztó választási regisztrációról) szóló általános vitáját.
     A Magyar Szolidaritás Mozgalom már többször kifejtette azon álláspontját, miszerint a választási részvétel ilyen korlátozása súlyosan sérti a magyar állampolgárok jogait. Magyarország Alaptörvénye - bár gyakran változik átírásra kerül a kormányzópárt pillanatnyi igényeinek megfelelően – egyértelműen kimondja: Minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen. Továbbá kimondja leszögezi azt is, hogy Az országgyűlési képviselőket a választópolgárok általános és egyenlő választójog alapján, közvetlen és titkos szavazással, a választók akaratának szabad kifejezését biztosító választáson, sarkalatos törvényben meghatározott módon választják.

     Az elmúlt huszonkét évben egyetlen parlament sem vette magának a bátorságot, hogy a választói jogot, akár áttételesen is, valamiféle cenzushoz kösse – legyen az akár áttételes is –, megsértve ezzel mind az általános, egyenlő választás elvét, és mind pedig a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot is. A népesség-nyilvántartás évtizedekeneken át keresztül kielégítő és megbízható hátteret biztosított a választások lebonyolításához képes volt betölteni a szerepét, az előzetes választói feliratkozás csupán a Fidesz hatalompolitikai eszközeként szolgál.

      Amennyiben a kétharmados parlamenti többség elfogadja a regisztrációról szóló törvényjavaslatot, a Magyar Szolidaritás Mozgalom európai polgári kezdeményezést fog indítani annak érdekében, hogy az Alapjogi Karta hatálya kiterjedjen a tagállami jogsértésekre is, és a magyar állampolgárok uniós polgárként az Alapjogi Karta szerinti alapvető jogaik (például véleménynyilvánítási szabadságuk, egyenlő választó joguk) megsértése miatt egyedileg és közvetlenül az Európai Bírósághoz fordulhassanak. A kezdeményezés magában foglalja a tagállami választójogoknak általánosban megfeleltetését a jogállami követelményeknek való megfelelését, továbbá illetve elősegíti az Alapjogi Karta szerinti jogok tagállamok általi betartását is elősegíti.  

      Emlékeztetőül: 2012. április 1. óta van lehetősége az európai polgároknak a kezdeményezés elindítására, amely lehetővé teszi, hogy az uniós tagállamoknak legalább egynegyedét (azaz legalább 7 országot) képviselő 1 millió polgár kérje az Európai Bizottságot, hogy hatáskörébe eső területeken jogszabályra irányuló javaslatot tegyen.

Budapest, 2012. szeptember 25.

Magyar Szolidaritás Mozgalom

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Szolidaritás Mozgalom európai polgári kezdeményezést indít, amennyiben a parlament elfogadja a regisztrációról szóló törvényjavaslatot.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector