Startlaphoz Csatlakozz!

A LIGA Szakszervezetek tiltakozik a béren kívüli juttatások közterheinek jelentős mértékű emelése ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 22. szerda, 10:53
 A LIGA Szakszervezetek tiltakozik a béren kívüli juttatások közterheinek jelentős mértékű emelése ellen. A kedden az Országgyűlés elé került adótörvény javaslatból kiolvasható, hogy a kormány szándéka szerint 2015-től 35,7%-ról – jelentős mértékben – 51,17%-ra emelkedne többek között az Erzsébet-utalvány, a Széchenyi Pihenő Kártya, az önkéntes nyugdíjpénztári- és egészségpénztári hozzájárulás, a helyi bérlet, az iskolakezdési támogatás, a munkahelyi étkeztetés közterhe.  

A LIGA Szakszervezetek szerint az intézkedés éppen azokat sújtaná a legjobban, akik a legjobban rászorulnak a támogatásra: a jellemzően kiskeresetű munkavállalókat, akik tisztességesen dolgoznak, de bérük nem elegendő arra, hogy tisztességesen megéljenek belőle. A munkahelyi étkeztetés, az iskolakezdési támogatás, vagy éppen a helyi bérlet munkáltató általi támogatása az ő számukra a mindennapi megélhetés egyik alapfeltétele. Amennyiben a munkáltatók közterhei a béren kívüli juttatások nyújtása által nőnének, nagy valószínűséggel a költségek áthárulnának a munkavállalókra. Ez pedig gyakorlatilag jövedelemcsökkenést jelentene.
 
Az önkéntes nyugdíjpénztári- és egészségpénztári hozzájárulások közterheinek emelése szintén elfogadhatatlan, hiszen társadalmunkban elengedhetetlen az öngondoskodás fontosságának hangsúlyozása, és annak támogatása. A közterhek emelése a munkáltatói hozzájárulások drasztikus visszaesésével fenyeget, amely hosszútávon ellene hat az önkéntes pénztárak fejlődésének, a munkavállalók egészségesebb és nyugodtabb öregkorának.
 
A LIGA Szakszervezetek ezért azt kéri a kormánytól, hogy vonja vissza javaslatát, és továbbra is legalább a jelenlegi mértékben tegye lehetővé a munkáltatók számára munkavállalóik jólétének támogatását.
 
A LIGA Szakszervezetek egyúttal tiltakozik az ún. internetadó bevezetésének terve ellen is, mert az csak tovább mélyítené a szakadékot a társadalom gazdagabb és szegényebb rétegei között, továbbá ellentétes a demokratikus alapnormának számító szabad információ megosztás- és elérés elvével. A LIGA Szakszervezetek ezért arra kéri a kormányt, hogy saját korábbi véleményével összhangban, álljon el az internetadó bevezetésének tervétől.
 
LIGA Szakszervezetek

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A LIGA Szakszervezetek tiltakozik a béren kívüli juttatások közterheinek jelentős mértékű emelése ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector