Startlaphoz Csatlakozz!

ASZSZ: az integráció folytatásáról döntött a konföderáció

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 11. kedd, 19:06
Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) kiáll a szakszervezeti mozgalom megújítása, a nagy érdekvédelmi integráció mellett, ezért kész egy új egyesülési terv kidolgozásában is együttműködni -döntött ma délután a konföderáció 9. kongresszusa. Az ASZSZ is tiltakozik a cafeteria adóemelése ellen, s csatlakozni fog minden megmozduláshoz, amely a bevezetés megakadályozására szerveződik - hangzott el a küldöttértekezleten.

   A Magyar Szakszervezeti Szövetségbe (MSzSz) való teljes beolvadás volt a legfontosabb témája az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége 9. kongresszusának, amelyen egy híján száz küldött vett részt. A 99 mandátummal rendelkező szakszervezeti vezető élénk vita után úgy döntött, hogy az ASZSZ tartja magát az egy évvel ezelőtti elhatározásához: továbbra is kiáll a mozgalom totális megújítása mellett, amelynek része egy nagy érdekképviseleti integráció.  Ennek érdekében a szervezet egy új egyesülési terv kialakításában is kész aktívan részt venni –írta közleményében az ASZSZ.
 
   Az autonómok kongresszusán szóba került a cafeteriára vonatkozó adóemelési terv is, amelynek bevezetése ellen, más érdekvédelmi szervezetekhez hasonlóan az ASZSZ is tiltakozik. A konföderáció készek csatlakozni azokhoz a megmozdulásokhoz, amelyekkel meg lehet akadályozni a béren kívüli juttatás adóemelését. A küldöttek egyetértettek abban is, hogy a szervezet szolidáris más ágazatokkal is -–ez is az nagy integráció része–-, így például a szociális szférában dolgozókkal. Az ASZSZ is részt vesz a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság által szervezett november 12-ére meghirdetett, a „Szociális Elégedetlenség Napja”tüntetésen.
 
   Az autonóm konföderáció tagjai elítélik a munkavállalók és a tisztségviselők elleni jogtalanságot, így a napokban történt esetet is: azonnali hatállyal - jogtalanul -megszüntették a pécsi Tüke Busz Zrt. mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnökének a munkaviszonyát.  

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - ASZSZ: az integráció folytatásáról döntött a konföderáció.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector