Startlaphoz Csatlakozz!

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 14. péntek, 07:43
2014. november 12-én 15.32 perckor az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága közleményt jelentetett meg, amely – egyebek mellett – az alábbiakat tartalmazza:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma továbbra is aláírásra várja a szociális ágazatban foglalkoztatott szakemberek képviselőit. A szakszervezetek és az EMMI korábban minden pontban egyetértett a megállapodás szövegét illetően. November 10-én azonban az érdekvédők a korábban általuk is aláírásra javasolt megállapodást nem voltak hajlandóak aláírni.
Emellett a további tárgyalásos rendezést visszautasítva kifejezték határozott szándékukat a szerdai tüntetés megrendezésére. Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára – újabb időpontban – szerdán 16 órára ismét várja a szociális ágazat dolgozóinak képviselőit a korábbi egyeztetéseknek megfelelő megállapodás aláírására. Az aláírásnak a Szociális Munka Napja további szimbolikus jelentőséget ad.  Sajnáljuk, hogy a szakszervezeti vezetők ezt inkább tüntetésre használják fel.”

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság határozottan elutasítja a közleményben foglalt valótlan állításokat. Felhívjuk az Államtitkárság és mindenekelőtt a november 10-i egyeztetésen a minisztérium képviselőjeként részt vevő Czibere Károly államtitkár úr figyelmét, hogy a szóban forgó egyeztetésen Sztrájkbizottságunk nemhogy nem utasította vissza a további tárgyalásos rendezést, hanem éppen hogy javaslatokat tett a megállapodás módosítására, annak érdekében, hogy az a mára már kiüresedett ígéreteken kívül konkrétumokat is tartalmazzon. Így többek között a bérrendezés és a szociális életpálya bevezetésének határidejét, valamint a 2015. évi bérrendezés fedezetére szánt összeg feltüntetését.
Emlékeztetjük a Tisztelt Államtitkár Urat, hogy javaslatainkra választ a mai napra ígért, az azonban sajnálatos módon ez idáig nem érkezett meg. 

Mint ahogy nem érkezett meg az Államtitkárság közleményében említett szerda 16 órai találkozó meghívója sem; erről az állítólagos újabb időpontról sem a november 10-i találkozón, sem a későbbiekben nem esett szó. Ugyanakkor a jelzett időben több ezer kollegánkkal együtt éppen az EMMI Akadémia utcai épülete előtt tartózkodtunk, ami bizonyára nem kerülte el az Államtitkárság figyelmét sem a közlemény kiadásakor. Megtiszteltetésnek vettük volna, ha ajánlatukat nem kizárólag a sajtó útján, hanem vagy a tárgyalásaink során eddig alkalmazott, jól bevált módokon, vagy még inkább személyesen, az EMMI épülete előtt is ismertették volna velünk és az általunk képviseltekkel.
 
Budapest, 2014. november 13.
Szociális Ágazati Sztrájkbizottság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector